2024-06-20 463 views
喺繁華嘅都市角落,發現了一個美食隱藏點——銅鑼灣。呢度係香港嘅「美食區」,我哋今次踏進咗一間叫做「iza'bis」的西餐廳,黎飽嚐難忘嘅佳餚。🥳🥳雖然一直都聽wiki講,呢間餐廳喺OpenRice上嘅評語勁好,不過真係親身試過先可以話到「好」兩個字有幾重!而且呢度裝修簡潔舒適,搭配著微微檯燈光,一入去就已經係浪漫。😍😍▶️田園沙律◀️一開始就係一道亮眼嘅田園沙律🥗,色彩繽紛,充滿生機,一啲都唔會令人感到沉悶。新鮮蔬菜嘅甜美,加上畫龍點睛嘅沙律醬,口感十足又不失清新。🍲【【法式龍蝦湯】】法式龍蝦湯嘅湯底味道濃郁,龍蝦嘅鮮美!😋😋▶️日式磯煮鮑魚大蝦蘆筍意大利麵配番茄乾忌廉汁◀️呢個菜名長長嘅,配料也特別豐富!新鮮鮑魚同大蝦,味道都保留得好好,配合番茄乾忌廉汁恰到好處,口感濃郁而不失均衡。😍🥩【【日本山形縣產乙女和牛日式燒肉】】乙女和牛因為肉質嫩滑,用燒肉嘅形式烹調就最好不過!每一口都可以嚐到和牛那特有的油香,令人懷念不已!每一次咬落去,都感覺得到一場風味大爆炸🤩🤩🤩。總體來說,呢間「iza'bis」真係一間好抵食嘅餐廳,以無比的演繹技巧,將美食推向新的高度。