2018-07-27 527 views
通常去銅鑼灣都係食日本野或者西餐,今日朋友介紹話原來呢度有間茶記又平又好味,咁就一於今日去試下啦。雖然餐廳位於2樓,但都好多客人喎,好彩地方夠大,一啲都唔覺得迫。睇睇menu見到呢度既鐵板餐好似好出色。不過黎到茶記,始終都係想食小菜,咁就一於一人揀一個餸啦。我地叫左個2人餐,有湯有白飯。個湯飲落好夠味,但又唔會太咸岩岩好。呢個涼瓜炆倉魚好大條呀,而且食落仲有魚既鮮味,魚肉都夠嫩,唔會比涼瓜蓋哂d味。西檸煎雞係我每次都必叫既餸,呢度勁大碟之餘又熱辣辣,好似好正喎。一食落口,d雞皮真係好脆,外脆內嫩咁,而且西檸酸酸地好開胃呀。朋友就介紹話呢個黃袍叉燒飯係呢度最出名既,原來姐係蛋包飯。d蛋夠嫩夠滑,撈飯食真係食哂成碗都唔夠呀。而且叉燒係我最鍾意既半肥瘦,唔怪得朋友咁推介啦。呢間餐廳夠哂地道,而且價錢唔貴,真係值得一試。

不過黎到茶記,始終都係想食小菜,咁就一於一人揀一個餸啦。

呢間餐廳夠哂地道,而且價錢唔貴,真係值得一試。