2023-11-27
#開餐好去處去 ❣️銅鑼灣精緻越式點心海景餐廳棽粵❣️小兄妹終於考完試😍梗係要食餐好嘅慶祝一下啦😝棽粵推出午中午點心套餐,包羅萬有😋最重要係可以望到超級無敵大海景😎坐得舒適,食得出色🥰平時飲茶最驚就係揀點心😵💫太多選擇唔知揀咩好😆 棽粵中午點心套餐就啱晒我哋啦😍💟荀尖鮮蝦餃飲茶靈魂一定係蝦餃🌟大大粒蝦餃!裏面真係有勁大隻又鮮甜嘅蝦💟蟹黃蒸燒賣另一經典點心🌟配有蟹籽點綴!內餡肉汁鮮甜!💟百花釀魚肚賣相非常吸睛😍魚肚吸收哂湯汁精華!非常入味!蝦滑爽口彈牙!最重要係份量十足!超級大件💟蜂巢帶子芋角小公主一睇到已經心心眼😍佢問呢個咁靚嘅係乜嘢😆造型非常別出心裁!蜂巢酥脆得黎又唔會好油膩!裏面仲包住芋泥!最內層仲有大大粒煎帶子!真係驚喜重重😋💟菠蘿叉燒飽呢個絕對係必點!除咗打卡一流之外📸味道一試難忘😍菠蘿包皮香脆!裏面嘅叉燒餡料惹味多汁!真係食到停唔到口😚💟上湯煎粉果蒸粉果口感煙韌!內層餡料豐富!配搭上湯一齊食!除咗冇咁油膩之外,口感都好特別😝💟叉燒薑蔥撈麵撈麵嘅靈魂就係大量嘅蔥絲!配搭埋叉燒一齊食!簡直就係絕配🙌🏻💟清香竹葉角清香竹葉包上住糯米糕點!仲有我最鍾意嘅豆沙餡!口感煙煙韌韌!💟新疆紅棗
💟荀尖鮮蝦餃
飲茶靈魂一定係蝦餃🌟大大粒蝦餃!裏面真係有勁大隻又鮮甜嘅蝦
💟蟹黃蒸燒賣另一經典點心🌟配有蟹籽點綴!內餡肉汁鮮甜!
💟百花釀魚肚
💟蜂巢帶子芋角
💟菠蘿叉燒飽
💟上湯煎粉果
💟叉燒薑蔥撈麵
💟清香竹葉角
💟新疆紅棗糕
紅棗糕賣相非常精緻!而且用料十足!放上枱已經俾紅棗香氣撲鼻!