去到呢間反傳統嘅火鍋店 成間鋪頭嘅裝修有啲似90年代美式風 以淺綠同埋淺粉橙色餸主調 中間仲要有架旋轉電單車!座位用左梳化做設計~ 第一次打邊爐咁有儀式感😂湯底 - 黑蒜豬骨鍋 $328重口味人士必備! 用左大量蒜/黑蒜煮出黎嘅湯底 底湯入面有3-4舊大骨頭 鍾意食軟骨嘅大家就岩哂 建議大家打邊爐之前可以飲1碗佢地嘅湯底先 飲落十分暖胃 味道都好濃郁香江拼 $788超唯美嘅打卡牛肉拼盤!入面包括左多款牛肉(牛柳粒、手切肥牛、安格斯肥牛、牛小腿、牛白肉、牛心頂、黑柏葉、牛脷)每一款都有2-3份 絕對唔怕唔夠食唔夠候 而且每一款都有一定水準 唔會好韌唔會有牛肉騷味 值得一提係入面有埋牛筋牛柏葉牛肚等等部位 整體有軟有脆有煙韌嘅口感 令你可以食盡牛最正嘅部位 唔係得個樣~ 又睇得又食得🤣七彩丸子 $99又係另外一款打卡熱門product! 呢個用左七種唔同嘅味道嘅手打墨魚丸 全部都係新鮮手打 唔係用機整 所以食落口感都會實在又彈牙d 味道包括(蟹籽、青咖喱、鹹蛋、紅咖喱、椰子、芋頭、黑松露、南乳)味道超創新!必試必試!飲品- 桃花緣超香桃味嘅打卡飲品上枱前會有煙燻波波~ 有種去左bar嘅感覺

湯底 - 黑蒜豬骨鍋 $328

香江拼 $788

七彩丸子 $99

飲品- 桃花緣
超香桃味嘅打卡飲品上枱前會有煙燻波波~ 有種去左bar嘅感覺🤣 飲落好香桃味 仲有小小啫喱係底部 加埋乳酸梳打飲得成件事層次比較豐富💕

飲品- 異世界
用奇異果🥝同墊青瓜做主調嘅飲品~飲落好清新👍🏻 仲有小小粒粒係底層 幾有咬口

Overall 整體感覺十分特別 坐住sofa打邊爐🤣 食物又高質又靚 好岩一班姊妹一齊去食

價錢:人均$300+
環境:☁️☁️☁️☁️