2017-01-16 468 views
銅鑼灣充滿各國特色餐廳,想食一個簡單午餐原來不易,途經呢間門口似大排檔,但又掛滿西式廚師推介餐牌,見到坐滿晒人,又到下午茶時間, 就入去試試!室內約坐到20人,而室外就約20-30人,我地簡左坐裡面。餐牌選擇有好多,最後我地簡左:超值套餐$38: 蕃茄湯 出前一丁 吉列豬扒,炒滑蛋 牛油厚多士,熱檸檬綠茶下午茶餐$30: 芝士豬骨湯 肥牛 出前一丁,熱奶茶樓面約有3個侍應,約等左15分鐘先出飲品,我杯所謂檸檬綠茶,完全冇檸檬味,似係樽裝無糖綠茶加熱!👎🏻侍應非常忙,不停高呼售罄既食物:魚柳、青咖哩、茄汁....雖然飲品唔好味但我們還是充滿期望!再等多約10分鐘,炒滑蛋厚多士送到,滑蛋'辣'嘴既,都尚算香滑。食左多士之後成15分鐘,都未見出前一丁,忍唔住問侍應,但侍應一句:「得一個師父,要等下。」期間留意到其他食客食焗飯,反而好快有得食,而餐廳由我們到達時9成滿淨番2成,應該任何一個阿姐都可幫忙整既一丁!點解我地都未有得食,真係幾嬲!再隔左一陣,終於有得食,等左35分鐘既一丁,先黎芝士豬骨湯肥牛丁,一眼就睇得出唔係一丁,淡口味既味精豬骨湯,侍應話芝士係湯底度,真係食唔出👎🏻!跟住黎埋吉列
下午茶餐$30: 芝士豬骨湯 肥牛 出前一丁,熱奶茶
再隔左一陣,終於有得食,等左35分鐘既一丁,先黎芝士豬骨湯肥牛丁,一眼就睇得出唔係一丁,淡口味既味精豬骨湯,侍應話芝士係湯底度,真係食唔出👎🏻!跟住黎埋吉列豬扒 蕃茄湯丁,豬扒炸到皮好乾同好硬👎🏻,蕃茄湯好味過豬味湯,有味啲,不過個所謂一丁既口感真係唔得,面較幼同林👎🏻。我地用2分鐘食左半碗就走左!真心嬲等左咁耐為左食碗咁既野😡

熱檸檬綠茶👎🏻
炒蛋厚多士