2023-07-17 191 views
去銅鑼灣食飯想食泰國菜。呢間餐廳晚上做泰式火鍋,下晝原來都有抵食船麵食。餐廳裝修闊落,坐得舒服,見到有個小舞台,原來夜晚會有Liveband!!同朋友一路食泰國菜打邊爐一路聽歌都好舒服~☁️ 泰式大船麵(豬骨清湯)$49Qrcode落單,自選湯底、麵底和配菜。湯底有唔少選擇: 冬陰功、牛骨湯、清邁咖喱湯、椰汁雞湯等都比較有特色~最後我選了經典豬骨清湯!!麵底選了寬蛋麵,是充滿蛋香的一款面!!配菜選了雞肉和泰國豬肉丸。泰國豬肉丸必點!!好彈牙,豬肉味濃!!☁️ 泰式奶茶$22( lunch半價$11)泰式奶茶必點!!而且午餐有半價優惠~飲第一啖真係有去到泰國的感覺~泰式奶茶獨有香甜煉奶味!!
船麵

☁️ 泰式大船麵(豬骨清湯)$49
泰式奶茶

☁️ 泰式奶茶$22( lunch半價$11)
船麵
泰式奶茶