2024-02-13
當日平日夜晚去食係全full的狀況,所以建議大家book位先去食🫶🏻而餐廳的氣氛都很好, 以英倫風為主✨🔺香茅雞翼 $78有3種味道選擇當日揀咗鹹蛋黃😚雞翼岩岩炸起出哂煙🔥雞翼外皮脆得香脆,有輕微香茅味😙而鹹蛋黃就唔係全隻都有啲但表面個啲鹹蛋黃都有起沙🥚但只有表面有鹹蛋黃所以整體不算好重鹹蛋黃~🔺辣肉碎豬頸肉比蕯 $168呢個真係充滿泰西fusion,聞落係幾有泰國菜嘅感覺🇹🇭Pizza餅皮係薄身,邊邊位置會微脆🍕而辣肉碎有泰式調味會微酸會有微微辣🌶️豬頸肉都好淋同入味,pizza 配料還有車茄,青椒🫑整體都好豐富!!🔺明太子蟹肉野菌意粉 $138意粉如同標題係想像中的味道🤓入面有好多明太子同蟹肉,幾乎是啖啖蟹肉的程度🦀忌廉不算太多所以不太掛汁,整體都不錯😚🔺香蕉朱古力奶昔 $58朱古力奶昔偏苦的但都幾濃🍫奶昔入面也mix了香蕉蓉🍌層次會比較多!!飲品上面還有焦糖香蕉但記得要快食否則焦糖會溶🤭🔺玄米士多啤梨奶昔🍓$58表面的一層是玄米茶而下面就是士多啤梨奶昔🤲🏻入面還有士多啤梨肉食~🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 7/10
🔺香茅雞翼 $78
🔺辣肉碎豬頸肉比蕯 $168