2019-07-03
經過見到有個好抵食嘅【特選西冷扒伴黑豚肉陶板燒】二人前套餐($268),又問咗原來跟餐嘅白飯可以加錢轉蕎麥麵,就即刻入咗去了!😂😂呢個套餐嘅前菜同刺身都不過不失,而主菜西冷扒伴黑豚肉陶板燒以呢個價錢嚟講亦算唔錯。西冷扒雖然冇乜雪花,但食落唔會韌;黑豚肉好薄,雖然脂肪比例較多,但都要小心好易就煎得太乾。-至於我最期待嘅蕎麥麵呢~~~我哋就揀咗2款,分別係【田舍】同【知床】:-【田舍】係普通蕎麥麵,冇乜特別,正常蕎麥麵水準;【知床】就係加咗昆布同海草製成嘅蕎麥麵,口感同味道上都同普通嘅分別不大,我就食唔出有昆布同海草嘅味道,而且當日廚師處理呢個麵處理得好差,有勁多啲麵痴埋一齊而形成嘅粉團,完全影響晒成盤麵嘅口感!!-除咗個二人前套餐,我哋仲叫咗2個小食:-【天婦羅沙鑽魚】:魚肉幾滑,又唔會好油,不錯~【益生溫泉蛋、三文魚子金油揚包】:用腐皮油揚包住溫泉蛋再炸,口感都幾特別,不過略嫌唔夠味,食前記得加啲鹽~
至於我最期待嘅蕎麥麵呢~~~
我哋就揀咗2款,分別係【田舍】同【知床】:-
【田舍】係普通蕎麥麵,冇乜特別,正常蕎麥麵水準;
除咗個二人前套餐,我哋仲叫咗2個小食:-
【天婦羅沙鑽魚】:魚肉幾滑,又唔會好油,不錯~