之前經過呢間餐廳見到好多角落生物既擺設已經bookmark定想試,趁今日去開銅鑼灣可以坐低試下,餐廳係用QR code自助落單好方便,而且上菜速度都幾快👍🏻👍🏻👍🏻宜蘭鹽酥雞滷肉飯 ($105)鹽酥雞會係另上,唔驚放係飯面整到淋哂唔好食,即叫即炸既鹽酥雞脆卜卜,都幾大件,上面加左少少調味粉但唔會好鹹,滷肉飯都好食😋古早冬瓜茶 (跟餐$15)飲品方面叫左杯古早冬瓜茶,配埋薏米消暑一流👍🏻傳統清燉牛肉麵 ($108)我就揀左清燉牛肉麵,麵底可以揀粗麵或者幼麵,我就揀左幼麵,湯底好清甜,牛𦟌肥瘦適中,煮到好腍,麵質爽滑彈牙,正💯珍珠奶茶 (跟餐$15)套餐包括燙青菜及熱飲一杯,我今日就升級左做珍珠奶茶🧋仲可以自選甜度冰量好貼心,都幾大杯,茶底香濃,揀左鮮奶沖製,黑糖珍珠口感都好煙韌😌

宜蘭鹽酥雞滷肉飯 ($105)

古早冬瓜茶 (跟餐$15)
飲品方面叫左杯古早冬瓜茶,配埋薏米消暑一流👍🏻

傳統清燉牛肉麵 ($108)

珍珠奶茶 (跟餐$15)