2017-06-25
是日天氣炎熱🌞不宜戶外活動, 老婆話唯有出銅鑼灣行商場嘆冷氣入下貨。🙈陪佢行下行下不經不覺已過了Lunch嘅時間, 但又未係覺得好肚餓, 所以我地就Openrice一下附近有邊間評價好嘅粉麵店食個粉過過口癮。😋我地到呢間三才魚蛋粉麵係渣甸坊入面, 位置都幾隱蔽, 店門口被攤檔遮住, 要睇地圖先搵到確實位置。🙈店門係渣甸坊攤檔旁, 如果係攤檔中間行有機會見唔到。裝修新淨企理, 光猛舒適。牆上有關於飲食雜誌對三才自家製魚蛋嘅介紹。我地3點到, 剛好享用到下午茶時段優惠。😍我地每人點左一碗米粉, 送了2份油菜另點了一1杯凍檸茶, 埋單只係$70。😯大部份粉麵都係$30以內, 魚旦牛腩等等全部自家製, 下午茶仲有野送, 係銅鑼灣真係超級抵。😙粉麵加配凍飲都係$7。👍份量冇因為下午茶時段而細碗, 牛腩入口軟腍多汁, 好入味, 湯底好清混入蒜蔥好香口。😋最好食係呢個墨魚蝦條, 自家製有魚肉, 蝦肉同粟米等材料, 好彈牙, 魚片亦都好有魚肉味, 富有彈性。👍凍檸茶味道正常, $7杯抵飲。下午茶送嘅油菜。😙呢個價錢比普通快餐店更平。😀
店門係渣甸坊攤檔旁, 如果係攤檔中間行有機會見唔到。
裝修新淨企理, 光猛舒適。
牆上有關於飲食雜誌對三才自家製魚蛋嘅介紹。
我地3點到, 剛好享用到下午茶時段優惠。😍
粉麵加配凍飲都係$7。👍
凍檸茶味道正常, $7杯抵飲。
下午茶送嘅油菜。😙
呢個價錢比普通快餐店更平。😀