2022-09-26
近!推介購物完落腳好地方~希慎shopping完想找地方食晚餐,俾我搵到間係非常近嘅串燒店,離商場/地鐵站5分鐘路程。尼間串燒店新開張人流唔多,位於渣甸坊密密麻麻嘅攤檔裡面,我會建議行渣甸街小巴站轉左入去。入到去地方寬敞,座位舒適,我地坐左靠牆位置。由於行到攰又肚餓,好快就叫左野食。我會推介以下5🌟美食👇🏻:衰佬五花肉🌟🌟🌟🌟🌟menu見到個名笑左出黎😂,好奇心驅使試下叫黎食,點知衰佬又幾好食幾juicy喎lol 俾我想像中無咁肥,罪疚感無咁大haha蒜香腐皮🌟🌟🌟🌟🌟睇得出個廚有心機,腐皮裡面有餡,味道好夾,好好食!我地係咁encore🤣經典台灣腸🌟🌟🌟🌟🌟一啲都唔幼身,堅好味juicy,調味幾好,唔係傳統食咸重口味!錫紙鴨血粉絲🌟🌟🌟🌟🌟味道香辣帶少少麻,熱辣辣鴨血同粉絲入哂味,值得一試。即燒生蠔🌟🌟🌟🌟🌟即燒好燙手下,建議等一陣先食。燒蠔好大隻,抵食,蒜香味道不錯!小酥肉🌟🌟🌟🌟🌟香口鬆脆,賣相靚仔~百香水果茶🌟🌟🌟🌟🌟有茶味唔會死甜,裡面有新鮮生果粒,幾fresh,幾解油膩同開胃!總結,feel到尼間舖有heart做,串燒好味,特飲新鮮水果有誠意。我會encore返黎食,希望水
我會推介以下5🌟美食👇🏻:
衰佬五花肉🌟🌟🌟🌟🌟
蒜香腐皮🌟🌟🌟🌟🌟
經典台灣腸🌟🌟🌟🌟🌟
錫紙鴨血粉絲🌟🌟🌟🌟🌟
味道香辣帶少少麻,熱辣辣鴨血同粉絲入哂味,值得一試。
即燒生蠔🌟🌟🌟🌟🌟
小酥肉🌟🌟🌟🌟🌟
香口鬆脆,賣相靚仔~
百香水果茶🌟🌟🌟🌟🌟
總結,feel到尼間舖有heart做,串燒好味,特飲新鮮水果有誠意。我會encore返黎食,希望水準keep到~