2024-01-03 15 views
新開!銅鑼灣隱世樓上小店Cafe(⑉・̆-・̆⑉)ᴛʜᴇ ᴠɪʙᴇ ᴏꜰ ʟɪɢʜᴛ ᴊᴀᴢᴢ銅鑼灣人來人往,想揾餐廳吃飯感覺好多人。位於F出口行3分鐘左右,位於超神秘的普通大樓3樓,竟然有間新開Cafe(*´꒳`*)店内白色格局,樓底高都感覺舒服。播著輕Jazz格外寫意呢!到訪的時候接近聖誕,所以餐廳提供聖誕Menu~・・・・・━━━━━━━・・・・・SALAD WITH SOUS VIDE DUCK BREAST慢煮鴨胸沙律>>鴨胸分量都頗多,配上新鮮橙片和沙律菜,可以醬汁另上呢CHESTNUT SOUP栗子湯♪濃厚的餐湯~栗子比人一種冬天暖暖的感覺!SOUS VIDE BEEF CHEEK WITH RED WINE REDUCTION慢煮牛面肉 配紅酒汁♪少少意外係原塊上碟的牛面肉!自己動手切開發現好軟,入口即化呢٩(ˊᗜˋ*)و更有薯條,蘿蔔同菜點綴,色彩豐富PANNA COTTA意式奶凍♪帶有一整球雪糕的奶凍,彷佛雪球一樣,為聖誕劃上句號 (^^)COINTREAU TIRAMISU橙酒提拉米蘇♪係聖誕獨有的橙酒味提拉米蘇!帶有淡淡的橙酒香味同雲呢拿,係偏甜的t
新開!銅鑼灣隱世樓上小店Cafe(⑉・̆-・̆⑉)
ᴛʜᴇ ᴠɪʙᴇ ᴏꜰ ʟɪɢʜᴛ ᴊᴀᴢᴢ

・・・・・━━━━━━━・・・・・
慢煮鴨胸沙律
>>鴨胸分量都頗多,配上新鮮橙片和沙律菜,可以醬汁另上呢

CHESTNUT SOUP
栗子湯
♪濃厚的餐湯~栗子比人一種冬天暖暖的感覺!

慢煮牛面肉 配紅酒汁

PANNA COTTA
意式奶凍

COINTREAU TIRAMISU
橙酒提拉米蘇
♪係聖誕獨有的橙酒味提拉米蘇!帶有淡淡的橙酒香味同雲呢拿,係偏甜的tiramisu,不擅長苦味的朋友都挺喜歡呢

Lemon Soda
♪小店咖啡同茶選擇比較多,Soda不甜清爽!如果可以有朱古力選擇感覺就更好啦~