2024-06-25
-呢間位於銅鑼灣頂樓嘅西餐廳 氣氛真係好浪漫同優雅😍🥰 入到餐廳 我哋第一眼就被佢精緻嘅裝修吸引 燈光柔 餐具細緻 每個角落都好適合打卡💕香煎日本刺身帶子伴三文魚籽💰$178睇住餐單 第一道菜就叫我地驚喜到爆 香煎日本刺身帶子伴三文魚籽 帶子肥美鮮嫩 煎得啱啱好 加埋新鮮甜甜嘅三文魚籽 口感層次好豐富☺️😚澳洲M3和牛肉眼扒💰$428呢塊牛扒厚切 外表焦香酥脆 但入口卻仍然嫩滑多汁🤤 每一口彷彿融化咗在舌尖 肉質鮮甜爽口💯表層嘅炭烤味香香甜甜更加加分😋肉桂蘋果鮮鴨胸粒意大利飯💰$188軟綿嘅意大利飯配埋鮮嫩多汁嘅鴨肉粒 淋上微酸嘅蘋果肉桂醬 好特別又好味 呢道色香味俱全😋😋Pattaya’s Rose💰$118 (HH) / $158 (NH)最後我哋點咗一杯好浪漫嘅會著火嘅玫瑰cocktail打卡一流🥂🌹散發淡淡嘅香氣 見到火焰燃起更添浪漫🥰Ray’s Me Up💰$118 (HH) / $158 (NH)同埋一杯煙燻威士忌 煙燻味濃郁 回味悠長 但其實飲落去都幾甜 女仔都啱😚呢間西餐廳環境優雅浪漫🌹 而且HH嘅cocktail價錢平好多 收工嚟打卡飲杯嘢都唔過分呀😌🥰💯Arcadia
香煎日本刺身帶子伴三文魚籽💰$178
澳洲M3和牛肉眼扒💰$428
肉桂蘋果鮮鴨胸粒意大利飯💰$188
Arcadia (銅鑼灣)
📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓