2023-04-21 334 views
唔知係咪個個女仔都鍾意返自己鄉下日本,硬係鍾意食日本野,次次都食平啲既野,今次就下女友啦,於是千挑萬揀之下揀左呢間位於銅鑼灣食街,週邊都係貌似高級地方既食店,由於我地去既時間好早又平日,所以唔駛等位就可以入內,裝修雅致日本風都幾舒服,員工服務態度都認真唔錯,值得一讚,座位坐得又舒服,可以話唔計食物已經看高一線! 黑門水產類似日本既黑門巿場,材料全部由日本空運到港確保新鮮度!黑門令大漁魚子醬脆脆包$98厚身紮實,魚子醬味道好重,蝦亦好新鮮,足料Size岩岩好可以一啖食哂,女仔個口細啲就要分兩啖喇海膽蟹味噌甲羅燒$128首先會比你睇下啲料,然後即場係你面前開爐照燒,用熱力將海膽、蟹肉、蟹膏、蟹籽葱同鵪鶉蛋撈埋一齊,果種鮮味令你無辦法唔投降,搽上餅乾,嘩,蟹黃同海膽既味道好夾,冇諗過搽上餅乾都咁好味!黑門令、極黑鮑海鮮太卷$18四件份量十足,材料新鮮惹味既卷物,擺盤有心思令食物更加吸引黑門令海鮮菜碗蒸$98本身蒸水蛋配合海新我冇咩期望,但食下食下又覺得幾新鮮WO,之後仲一啖一啖不停唔停口,改變左我既期望!自家製免治雞肉串$78網上見到好似幾吸引就落單試試,肉厚實,味道濃,以蝦乾及蛋黃醬油作調

黑門令大漁魚子醬脆脆包$98
黑門令大漁魚子醬脆脆包

海膽蟹味噌甲羅燒$128
海膽蟹味噌甲羅燒

黑門令、極黑鮑海鮮太卷$18
四件份量十足,材料新鮮惹味既卷物,擺盤有心思令食物更加吸引
黑門令、極黑鮑海鮮太卷

黑門令海鮮菜碗蒸$98
黑門令海鮮菜碗蒸

自家製免治雞肉串$78
網上見到好似幾吸引就落單試試,肉厚實,味道濃,以蝦乾及蛋黃醬油作調味認真唔錯
自家製免治雞肉串

酒釀生螢烏賊$68
如果你鍾意飲酒,呢個菜好岩用黎送酒,重味道得黎烏賊味都重,撈埋蘿蔔絲去咀嚼又會更為清新好味
酒釀生螢烏賊

麻醬沙甸魚蕃茄豆腐沙律$88
清新既日本豆腐撈住暖笠笠既蕃茄,配合香脆可口既沙甸魚又幾好味,份量雖然唔多,但口感同口味都係特別既!
麻醬沙甸魚蕃茄豆腐沙律

黑門三文魚加州反卷$138
我個平民胃係咁多樣野入面最鍾意反而係呢個,飽肚新鮮開胃,一碟有六件,醬料配襯得宜,同女友每人三件食到呢到都差唔多飽了
黑門三文魚加州反卷
2023-04-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
海膽蟹味噌甲羅燒