The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-06-10 26 views
之前黎食過lunch覺得唔錯,所以呢日帶左朋友黎食dinner!Set for two $888▫️前菜可以揀2款巴馬火腿黑松露法邊豆沙律 🥗擺碟好靚,上枱呈半月形,巴馬火腿、法邊豆、無花果同蕃茄仔好新鮮牛肉他他 配 法式干層薯 +$28牛肉他他入口唔會覺得血淋淋好腥,千層薯層數好分明,口感唔錯是日廚師餐湯🔺梛菜花🥦忌廉湯,梛菜花味濃幾清香新鮮生蠔🦪乾蔥紅酒汁及懧檬 +$138生蠔夠新鮮就係滋少少🤏🏿檸檬汁帶出鮮味已經好好食,生蠔唔算好大隻但夠鮮甜牛肝菌蘑菇意大利飯 一上枱已經聞到好香喇,入口蘑菇🍄‍🟫味好突出,醬汁好creamy包滿每粒飯每啖入口都好豐富而且唔會太膩,但略有點咸share食就岩岩好香煎慢煮牛柳 配新鮮黑松露片牛肉原汁用慢煮烹調既牛柳肉質係超軟腍!切開juicy多汁!入口肉味濃郁,配埋佢個牛肉原汁夠哂味。仲要好大嚿,滿滿肉食到好飽Dessert 我地揀左Tiramisu,食埋個甜品🍰💛 忌廉夠幼滑

Set for two $888

▫️前菜可以揀2款

巴馬火腿黑松露法邊豆沙律 🥗

牛肉他他 配 法式干層薯 +$28
牛肉他他入口唔會覺得血淋淋好腥,千層薯層數好分明,口感唔錯
是日廚師餐湯
🔺梛菜花🥦忌廉湯,梛菜花味濃幾清香

新鮮生蠔🦪乾蔥紅酒汁及懧檬 +$138

牛肝菌蘑菇意大利飯

香煎慢煮牛柳 配新鮮黑松露片牛肉原汁
Dessert
我地揀左Tiramisu,食埋個甜品🍰💛 忌廉夠幼滑