2019-05-28
其實小編一直都好想去試佢哋嘅壽喜燒鍋,所以近排見佢哋推出左個午市套餐就走咗出去銅鑼灣試吓,而個午市套餐包括左季節小缽、和風沙律🥗、漬物二點、蒸蛋🥚、日本米白飯🍚、味噌湯、甜品🍮同餐飲☕️,都非常豐富。-🍴日本A3和牛壽喜燒鍋師傅會將熱好的壽喜鍋內塗上牛脂後,加入秘制醬汁同純米吟釀🍶,配上特選產地直送牛肉🐂同沾上來自日本的生吃用蛋🥚。雖然和牛本身一早就已經放咗入鍋入面,不過好彩啲和牛都未完全熟透😳所以和牛入口食落肉質依然滑溜軟腍和牛嘅油脂分布適中,入口食落亦有好香嘅牛肉味。🤤沾上雞蛋一齊食,和牛入口食落嘅味道會更為豐富,而且感覺上亦都會再滑溜咗少少😘至於其他嘅配料方面,豆腐入口有好重嘅豆香味,而且豆腐可以輕易夾起身☺️唔會一夾就散;芋絲方面,由於本身嘅口感都比較爽滑,所以亦都令成個壽喜燒鍋嘅口感更加豐富😚而個壽喜燒湯底方面,壽喜燒入口嘅醬油味都幾香,而且味道亦都唔算特別甜,所以佢哋呢一個湯底都比較適合小編嘅口味😜-🍴銀鱈西京味噌燒御膳銀鱈魚嘅顏色燒到金黃色咁,真係非常誘人🤤而兩件銀鱈魚都算大件,亦非常厚肉😍至於入口味道方面,銀鱈魚嘅肉質非常嫩滑,而且入口食落亦都有啲肉汁😎白身魚嘅魚香味都幾重
🍴日本A3和牛壽喜燒鍋
🍴銀鱈西京味噌燒御膳
銀鱈魚嘅顏色燒到金黃色咁,真係非常誘人🤤而兩件銀鱈魚都算大件,亦非常厚肉😍至於入口味道方面,銀鱈魚嘅肉質非常嫩滑,而且入口食落亦都有啲肉汁😎白身魚嘅魚香味都幾重。再者,銀鱈魚用上西京味噌燒製,所以銀鱈魚入口食落亦都會分外多咗一種香甜嘅味道😋配上沙律醬一齊食,銀鱈魚入口食落嘅味道都會更加豐富🤫整體來講,小編都幾推介大家可以試吓呢一個午市套餐,入口不論口感定係味道都相當有驚喜,非常值得一試🤗