2024-01-10 23 views
除咗牛肉之外,我都好鍾意食羊肉,鍾意嗰種香香嘅羊羶味🐏最近去咗燒肉酒場,呢度主打成吉思汗燒肉,以羊為主,夠晒特別。地點就喺銅鑼灣永光中心,喺地鐵站過去都唔使5分鐘,好方便。裝修好有地道和風燒肉店特色,抽氣做得好好,無乜油煙味👍🏻今次叫咗幾款唔同嘅肉,主打嘅羊我地就揀咗澳洲羊腹肉,有驚喜🤤羶味濃肉,又夠juicy!另外叫咗有五款牛肉嘅和牛盛盒,啱晒心大心細嘅人唔使慢慢揀,可以一次過試到五種!西冷油脂平均,味道香濃。牛背峰好有肉汁,三角胸小排相對就較有嚼勁,和牛肩反而比想像中軟嫩,肉眼就最出色,軟稔得嚟帶油香,配埋醬油同蛋汁一齊食更正🥚豬同雞都各點了一款,山形縣產煙燻豬腩,經過煙燻處理,食落無咁油膩,仲多咗煙燻香味,幾特別🐷炭火雞腿肉食落去真係有種炭火味,寧舍香🐣質地嫩滑,又充滿肉汁。另外一開始上菜前,店員比咗一啲蔬菜例如椰菜同洋蔥俾我哋燒,呢啲配菜都好好食👍🏻而燒肉都有包肉菜,麩皮提供,醬汁都有幾款,呢方面值得一讚。