2022-07-21
我以為My Melody 主題未完,仲諗住去朝勝下添,去到先發現早係今年2月就完左。就算全店冇My melody粉紅色,都打擾唔到我想食拉麵的心。因為尼間餐廳連續拎左5年冠軍,心諗應該唔差得去邊!😬 拉麵類⦁冠軍黑醬油拉麵 $85⦁北海道牛奶拉麵 $90兩碗湯底濃郁惹味,湯汁掛滿每條麵條,麵質不軟不硬。每碗麵仲有兩大塊叉燒,肥瘦適中,沒有乾柴的感覺。基本上每次日式料理,我都會留意碗中的味卵是否溏心,溏心的話,完全加分!個人推薦黑醬油味。 小食飲品類⦁富山雞翼 $48⦁肉汁滿滿餃子 $42 ⦁冷泡蜂蜜綠茶 $15⦁波子汽水 $25⦁布甸(士多啤梨/抹茶)雞翼肉質嫩滑,醬汁濃,但對我黎講偏咸。日式餃子正常發揮,外脆內軟仲有少少肉汁。冷泡茶的蜂蜜好滋潤,配上綠茶,感覺清新同解暑。最後提一提,揀晒兩隻味的布甸,抹茶味道會有層次D,而士多啤梨亦唔會好甜同好假,就算係餐廳送的都有一定質素!👍🏻 ✨餐廳推出的優惠⤷2人同行(每人)沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抹茶布甸 (2選1)⤷4人同行(每人)沖繩入口豬軟骨 + 士多啤梨/抹茶布甸
拉麵類
⦁冠軍黑醬油拉麵 $85
⦁北海道牛奶拉麵 $90
小食飲品類
⦁富山雞翼 $48
⦁肉汁滿滿餃子 $42
⦁冷泡蜂蜜綠茶 $15
⦁波子汽水 $25
⦁布甸(士多啤梨/抹茶)
✨餐廳推出的優惠
⤷2人同行(每人)
沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抹茶布甸 (2選1)
⤷4人同行(每人)
沖繩入口豬軟骨 + 士多啤梨/抹茶布甸