.銅鑼灣· 香江花月玫瑰美人夜.香江花月 (利舞臺廣場) 📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓.➰同朋友都係邊爐怪,今日專程嚟到火鍋餐廳一試,餐廳位處銅鑼灣中心地帶,佔地廣闊,裝潢佈置氣派大方,美倫美奐。餐廳更特設一個幻彩波波燈打卡位,視覺效果滿分,非常適合鐘意打卡嘅朋友。.➿湯底❀日本牛乳玫塊鍋 💲168 ⭐️4.2/5⭐️我地揀選左牛乳玫塊鍋,上枱非常精緻,賣相一流,乳白濃郁嘅湯底襯批中間一朵純白玫瑰花,非常吸睛,與朋友立即瘋狂打卡,湯底入口奶香濃郁,帶有豬骨湯嘅味道,睇得又飲得,非常推薦。.➿配料❀香江拼 💲798 ⭐️4.2/5⭐️𖥕七彩餃子 💲108 ⭐️4.1/5⭐️𖥕芝士竹輪卷 💲68 ⭐️4.1/5⭐️𖥕即炸午餐肉 💲58 ⭐️4.1/5⭐️職員非常推薦我地揀選香江拼,拼盤同樣賣相非常精緻,以多款牛拼盤集於大成,再以圓盤方式配合火鍋擺盤,頓時將視覺效果再提昇,而且份量非常滿足,足夠3-4位享用,亦適合選擇困難症人仕。.七彩餃子亦非常吸引,每粒餃子都有不同餡料及顏色,個人最愛係皮蛋及咸蛋黃口味,非常特別,推薦一試。.還有最愛的即炸午餐肉,炸至金黃香脆再吸引湯底精華,外脆內嫩,邪惡之選,最後
銅鑼灣· 香江花月玫瑰美人夜
香江花月 (利舞臺廣場)
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

𖥕七彩餃子 💲108 ⭐️4.1/5⭐️
𖥕芝士竹輪卷 💲68 ⭐️4.1/5⭐️
𖥕即炸午餐肉 💲58 ⭐️4.1/5⭐️

七彩餃子

還有最愛的即炸午餐肉,炸至金黃香脆再吸引湯底精華,外脆內嫩,邪惡之選,最後的芝士竹輪卷非常配合今日這個日式玫瑰牛乳湯底,芝心滿足。
芝士竹輪卷

➿飲品
✥琥珀誘惑 💲88 ⭐️4.2/5⭐️
✥桃花緣 💲88 ⭐️4.2/5⭐️
飲品亦是先聲奪人,賣相同樣以吸睛打卡為主續,每款飲品都大玩視覺效果,將色香味融入特色飲品之中,非常推薦。
桃花緣

➰總結
餐廳主打高質火鍋,再用心將不同視覺效果及擺盤混和融入,令客人充滿驚喜,印象深刻,喜歡打卡及食火鍋的朋友絕不容錯過。

➿➿➿
#香江花月
#銅鑼灣美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#日本牛乳玫塊鍋