2024-06-13
今日結束左工作後,我同同事去咗iza'bis🏮一睇就覺得裝修高檔大氣,真係好有風格,我哋就決定去試新菜。🌼 一嚐👉船長海鮮桶🦞,就好似睇一眼新鮮嘅海洋,好多種海鮮,龍蝦、青口、扇貝、魷魚、新薯、甜粟米,一盤嘅食材攞到你面前。攪到我哋直頭就流晒口水。見到佢哋煮得咁靚,食完口感就知,每一種食材都係新鮮最重要,完全係一種享受💛。連個粟米都有埋鮮甜既海鮮味,真係好正,海鮮愛好者係開心到好想再encore既。🌼 繼續嚐其他湯品,👉新英倫式周打蜆湯成一個鍋都係蜆,新鮮嘅蜆肉,清新嘅湯底,每一湯匙都充滿驚喜。蜆肉食落口,感覺到海洋嘅鹹味,一勺濃郁嘅湯品,個口感真係好有層次❤️。🌼而最好飲嘅👉意大利雜菜湯,清新嘅蔬菜食落口,有著味道淡雅,湯底就特別充滿蔬菜嘅清甜🥰。呢間餐廳嘅食材之新鮮,烹調之精妙,真係叫人嘆為觀止。
呢間餐廳嘅食材之新鮮,烹調之精妙,真係叫人嘆為觀止。