2023-08-03
今日嚟到銅鑼灣搵朋友食lunch,經過見到呢間餐廳好似係新開,裝潢好靚,門口嘅Menu啲嘢食都啱食,一於入去試吓❤️好鍾意呢度啲擺設好古色古香得來又好摩登,食物係泰式fusion,午市有set lunch包基本飲品,我哋就嗌咗一個set lunch +1個all day Breakfast share 食😋Set lunch 我哋叫咗烤大蝦海鮮椰香喇沙飯($128),首先嚟咗餐湯,今日個餐湯係黑松露蘑菇湯好有誠意,飲落去已經好濃嘅黑松露,仲飲到blend爛嘅蘑菇👅跟住個喇沙飯黎到,我哋好驚訝個飯嘅口感係有咬口又煮得啱啱好,平時最驚一啲偽risotto ,入邊啲配料海鮮種類好多,有魷魚青口大蝦等,成個飯有少少喇沙酸辣味,但係唔會太辣🫶🏻我哋跟餐追加個薯條,嚟到係新鮮熱辣辣,同埋係鍾意嘅粗薯條,我哋仲另外問佢攞咗沙律醬黎點😝跟住嚟到All day Green Breakfast(no meat),好欣賞呢度嘅all day breakfast 係用心度過配料,因為佢係有大啡菇,沙律,有酸種麵包,太陽蛋牛油果薯餅,仲有跟兩塊出邊好少見嘅餡!餅!入邊係拉絲芝士同蘑菇,好好食!平時出邊啲all d
跟住嚟到All day Green Breakfast(no meat),好欣賞呢度嘅all day breakfast 係用心度過配料,因為佢係有大啡菇,沙律,有酸種麵包,太陽蛋牛油果薯餅,仲有跟兩塊出邊好少見嘅餡!餅!入邊係拉絲芝士同蘑菇,好好食!平時出邊啲all day Breakfast會好油,但我好鍾意呢間餐廳感覺比較健康,唔會用太多油去煮😍
本身見到呢度嘅裝潢咁靚,其實對佢食物質素無好大期望,但係呢度嘅食品我覺得係好難得可以平衡到食物質素同埋裝潢賣點,兩樣都好出色,價錢又合理,值得下次再嚟😉