2017-07-02 3230 views
男朋友最近係荔枝角駐場, 荔枝角係主場嘅我當然要帶佢周圍食吓野啦!呢一區真係十分之多人, 尤其是係午飯時間人流真係多不勝數. 今日帶佢嚟咗億利工業大廈呢度搵嘢食, 帶咗佢來啲間都頗為出名食海南雞嘅餐廳唔好睇小呢間餐廳外型咁單調, 裝修極為樸素, 橙色做外牆, 加上數十張枱以及膠椅, 望落去好似係食頹飯嘅一間茶檔, 實質上不能野少!叫得為食雞雞當然出名, 不過個人覺得佢嘅豬手飯質素都幾好, 上星期一個同男朋友黎左兩次, 12點半嚟到但係已經要排隊, 幸好啱啱係排第一個, 等左10分鐘到就已經有位$50一份碟頭飯其實都幾貴, 不過呢度既豬手好軟熟, 豬手皮帶帶些少口感, 沾上職員送上既酸汁增加豬手味道嘅層次! 好味👍🏻👍🏻👍🏻而且豬手飯配上嘅配菜有少少辣, 用黎撈飯極之惹味! 你男朋友一向不太喜愛食太軟熟野既都話好味! 海南雞飯$50海南雞飯係配上黃飯, 不過黃飯嘅顏色睇起嚟有啲過火, 都沒有太大油香味, 睇嚟只係一個顏色不過雞嘅份量頗多, 而且雞肉控制得恰到好處,好嫩滑的! 口水雞$50呢度口水雞其實係第二日食, 不過一次過介紹呢度係雞係有一定水準! 肉質好鮮嫩的, 不過口水雞嘅醬汁唔似

海南雞飯$50
不過雞嘅份量頗多, 而且雞肉控制得恰到好處,好嫩滑的!

口水雞$50
呢度口水雞其實係第二日食, 不過一次過介紹
呢度係雞係有一定水準! 肉質好鮮嫩的, 不過口水雞嘅醬汁唔似平時食開辣辣既味道, 味道帶點咸咸酸酸, 不過撈飯食也不錯!

如果要我推介呢度嘅嘢食,我會選擇推介豬手飯
多個食飯時間呢度嘅人客真係好多,如果要食打就要預咗排隊🙈🙈🙈
2017-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 泰式鹵豬脾飯