❀ Muse Furniture Lab #元朗 ❀❗️錦上路一日遊 超級靚爆型格詭秘田園於一身❗️——————————————————第一次見到呢間Cafe嘅照片已經讚嘆不絕,終於有機會去到😍假日特登去咗錦上路嚟過一日遊,先去咗Cohee(琴日嘅post),然後行吓錦上路紅磚屋等市集,之後搭64k去到張屋村,一落車就係~成間Cafe真係極多打卡點,食物質素唔錯,值得到訪😆!.成間Cafe以黑色小屋為中心,內裏有種幽暗詭秘感覺,而室外就係激靚庭園🤩另外仲有個小型博物館擺放店主嘅收藏品。但留意暫時依然係預約制,要先WhatsApp預訂,用餐時間有1.5小時,食完之後可以慢慢起四周圍繼續影相📸️當日陽光比較猛烈,坐喺出面有少少熱,店員都好好不停為我地加水,而且成個過程都好有善咁同我哋傾吓計☺️。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 烤雞肉配車打芝士法式可麗露餅 $108 (4.3/5) 最鍾意有啲特色食品嘅Cafe,而呢間就有分量十足嘅可麗露餅🫔。有素食、雞肉、三文魚、黑松露帶子選擇,今次揀咗雞肉,表面有隻半熟荷包蛋,內裏有大量椰菜絲、都算滑嘅雞肉片、巨多車打芝士條、千島醬。自己本身都幾鍾意千島醬同埋芝士,所以味道幾
❀ Muse Furniture Lab #元朗 ❀
❗️錦上路一日遊 超級靚爆型格詭秘田園於一身❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ 烤雞肉配車打芝士法式可麗露餅 $108 (4.3/5)
自己本身都幾鍾意千島醬同埋芝士,所以味道幾啱我胃口😙。
而且好鍾意佢個crepe係煙煙韌韌咁,厚薄適中,幾好食!
烤雞肉配車打芝士法式可麗露餅

☞ 蒜皮辣橄欖油大蝦意大利粉 $128 (4.2/5)
一向對於呢種蒜頭橄欖油意粉都有啲卻步,因為食過唔少都淡而無味,但朋友堅持底下試咗呢款,比我想像中好食😋!
佢嘅辣橄欖油好香,而且加上唔少蒜片去炒,好惹味😚!
意粉就係最常見嘅spaghetti,但都依然保留到一定咬口。
大蝦都爽口,不過就略嫌調味未能醃製到大蝦內,但整體都唔錯💖。
蒜皮辣橄欖油大蝦意大利粉

☞ 日式黑芝麻芝士蛋糕 $45 (4/5)
有上下兩層,上層為黑芝麻芝士、下層就係原味芝士🧀。
口感細滑,不過黑芝麻味唔算係好強,而且係偏甜甜地嗰種,正常發揮。
日式黑芝麻芝士蛋糕

☞ 碟豆花荔枝冰 $45 (3.5/5)
老實講嗌呢杯都係為咗個樣影相會靚啲,都唔會期待有太特別嘅味道🙈。
就係普通荔枝梳打水咁,不過特色之處係佢哋嗰粒冰入面有朵櫻花,溶掉之後嘅櫻花會浮喺嘢飲之上,都幾有心思。
碟豆花荔枝冰

——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 4.8/5
✨服務態度: 4.5/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
環境真係世界級咁靚😍自己好鍾意室內嗰種少少幽暗詭異嘅感覺,對比着室外綠油油休閒嘅環境,有好多打卡位!食物方面都有一定嘅水準,幾鍾意佢哋嘅crepe,唔係單單一間齋打卡嘅Cafe。放假絕對可以去吓錦上路行吓紅磚屋,順便嘆吓呢間Cafe💖不過留意佢哋暫時仲係採取預約制,想去嘅記住要事先WhatsApp佢哋。

蒜皮辣橄欖油大蝦意大利粉
日式黑芝麻芝士蛋糕