2017-02-06 552 views
新年拜年真係新界九龍四圍飛,今日就要入錦田拜年,見時間尚早,一於就去由細食到大的「錦田餐廳茶館」食個晏先尼度平時就好熱鬧,因為好多居民都會黎食,由其是旁邊係馬會,每凡跑馬、球賽都會座無虛席,有時搵個位都幾難😂今次叫左一個燒味雙拼飯($42),價錢就有啲貴既,不過一年先一兩次,就無所謂啦😅叫左半肥瘦叉燒,同埋燻蹄!叉燒半肥瘦,食落仲暖口既,咬落肉質唔會太韌,帶少少爽口!燻蹄,比較鍾意食凍身既,曾經係其他地方試過食暖身既燻蹄,真係覺得一般,而尼度既係凍既,咬落肉質唔會太硬,剛剛好!齊體黎講,不錯的!只是價錢有點貴不過如果唔夠食,可以叫佢加飯嫁

齊體黎講,不錯的!只是價錢有點貴

不過如果唔夠食,可以叫佢加飯嫁
2017-02-03
Type of Meal