2021-12-02 735 views
阿媽話有種去左清邁嘅感覺😂廚師班底全部黎自泰國,中間個噴水池啲大象石雕同都係購自泰國🐘🇹🇭🥓炭燒豬頸肉必叫!即叫即燒,上到枱襯熱食,啲肉汁油份由肉入面浸出黎,邊邊帶好少好少嘅脂肪,厚薄切得岩岩好,完美~重點係好抵食,份量多,佢排得密之餘,下面都仲有幾塊!用佢黎夾烤餅都好好食,佢個汁都好好味,雖然帶啲荽茜味,但接受倒之餘會密密點。🍳清邁鐵板蠔仔蛋又係好大份~下面鋪左層芽菜墊底,上面有好蠔,但又唔會話唔夠蛋,但都係要點附上嘅醬唔係冇咩調味🫓洋蔥烤餅好憎荽茜嘅人士,但我阿媽唔講我都唔知上面鋪滿荽茜同紫洋蔥粒,但完全唔會話荽茜味滿滿食唔落,反而幾夾,薄餅煙煙韌韌🥬馬拉盞四季豆炒鮮蝦四季豆好粗咬落去有汁bi出黎,啲蝦都好多、大隻同彈牙,個汁唔會太辣太鹹,用黎點烤餅都仲得🥭芒果沙冰啲味有啲假~但都係好大杯。PS以為星期日會好多人,但1半後到唔洗排,同我地走嘅時候係3pm幾直頭冇咩人。
阿媽話有種去左清邁嘅感覺😂

🥓炭燒豬頸肉

🍳清邁鐵板蠔仔蛋

🫓洋蔥烤餅
🥬馬拉盞四季豆炒鮮蝦
🥭芒果沙冰
啲味有啲假~但都係好大杯。

2021-10-03