2010-09-17 24 views
今日經過食晚飯, 見到menu d 食物賣相都ok, 又無咩人唔使等位, 就入去試下啦! 叫左個照燒雞扒set dinner ($68), 仲有個吉列豬扒咖哩飯 ($70), 個set好快就黎左, 整體都可以, 只係雞扒比較乾, 多d汁好味d!食住等另外果個飯黎, 期間都有幾枱人坐低左, 見到佢地食完埋單走人, 但係個吉列豬扒咖哩飯仲未黎喎, 心諗十成係漏單啦, 因為由18:30等到19:30, 都等左成個鐘, 咁就叫waitress cancel個飯啦, 2個waitress行過黎, 同佢地講左, 佢地可以就咁行開, 完全一句回應都無俾人地, 你話要去check, 起碼都俾返個反應俾個客啦, 兩個人就行左埋去出食物果個位度, 可能問廚房d人掛, 過左大約兩三分鐘, 就拎左個set黎問我地係咪呢個, 我地話唔係, 佢地就拎走左啦, 都仲係無同我地講過一句說話, 呢d態度完全唔可以接受!!於是我地唔再坐係度等佢地拎張單黎啦, 就即刻行去cashier度話要埋單, 個waitress果陣都仲要問我地係咪食左個salmon set, 因為張單係打salmon set同吉列豬扒咖哩飯的, 咁唯
食住等另外果個飯黎, 期間都有幾枱人坐低左, 見到佢地食完埋單走人, 但係個吉列豬扒咖哩飯仲未黎喎, 心諗十成係漏單啦, 因為由18:30等到19:30, 都等左成個鐘, 咁就叫waitress cancel個飯啦, 2個waitress行過黎, 同佢地講左, 佢地可以就咁行開, 完全一句回應都無俾人地, 你話要去check, 起碼都俾返個反應俾個客啦, 兩個人就行左埋去出食物果個位度, 可能問廚房d人掛, 過左大約兩三分鐘, 就拎左個set黎問我地係咪呢個, 我地話唔係, 佢地就拎走左啦, 都仲係無同我地講過一句說話, 呢d態度完全唔可以接受!!於是我地唔再坐係度等佢地拎張單黎啦, 就即刻行去cashier度話要埋單, 個waitress果陣都仲要問我地係咪食左個salmon set, 因為張單係打salmon set同吉列豬扒咖哩飯的, 咁唯有又再重複講多一次佢落錯單同漏單啦!!

到最後一句唔好意思都無講過, 咁的服務態度….仲要加一服務費….一定唔會再黎呀!!!

2010-09-16
Type of Meal