2019-09-29
和居和居本身打算去謝裴道既炎丸水產,係openrice訂左位,點知去到原來已經關門大吉,希望各網友自己留意番一下!自己去到見到冇左間野都馬上同openrice 反映番!同之之去到見到冇得食,於是往灣仔方向行下,行行下就見到呢間野,在感覺不錯的情況下便入去坐底左.餐廳環境都算叫做OK,內裡都企理整潔.招呼都不錯!黎到先叫左支熱既清酒同之之飲,名就真係唔記得,但係都唔差.米味都重同埋隻酒幾香,最緊要係唔會話飲完會頭痛.(侍應具我口味介紹) 叫左個雪魚捧當下酒小食.味道:不過不失,唔係每一片都脆,其中有幾片好似拿埋一舊咁.除非其他網友好鍾意食.如果唔係都唔會特別建議你地叫黎食.燒雞翼味道:比較差,可能係我叫既時候冇特別留意到佢地有其他既日本雞翼,只係叫了一個普通的.賣相係幾好,但係食落好一般,首先味道係唔夠,另外肉質都係麻麻地.免治雞肉捧味道:幾好食,肉質嫩滑,同埋即燒即食,夠熱.美國小牛扒賣相不錯但食落有(SO)味,唔建議大家叫黎食.蘆筍豚肉卷 削根部外軟內脆,幾好食,食得出有處理過.炸雞件賣相靚,食落正.唔會話炸到太脆身硬哂咁,食落唔會整損口.下酒真是一流呢!!!建議大家叫.燒元貝味道可
餐廳環境都算叫做OK,內裡都企理整潔.招呼都不錯!
叫左個雪魚捧當下酒小食.
燒雞翼
免治雞肉捧
味道:幾好食,肉質嫩滑,同埋即燒即食,夠熱.
美國小牛扒
賣相不錯但食落有(SO)味,唔建議大家叫黎食.
蘆筍豚肉卷 削根部外軟內脆,幾好食,食得出有處理過.
炸雞件
建議大家叫.
燒元貝
味道可以,都算平,$78蚊2件.食落都叫鮮味.建議大家叫黎食.
炒雜菜
唔知自己本身係咪鍾意食菜同埋會持素,覺得呢份菜相當好食.炒得好香.
總括而言:
我自己就唔會番轉頭再食.但我自己都會推薦向大網友出開黎CWB如諗未諗到食乜野都可以黎一黎呢間野試下.因為都合適同女朋友傾下計咁.台唔會話太迫,又會太嘈咁.最近要係價錢唔貴.好似係有75折(唔知自己有冇睇錯)