2022-12-04 73 views
係銅鑼灣唔知食咩好,行過見到間泰國船麵店,但吸引我既係佢有任食串燒一小時,就入去試下😽🟠豬肉+豬肉丸+豬潤船麵($48/大碗)碗麵黎到既時候覺得幾香,湯底係牛骨湯,牛味都重,飲落唔會話好重味精,不過味道唔算有驚喜🙈麵底方面可以揀蛋麵、米粉、金邊粉或河粉,今次嘗試左金邊粉,麵底正常發揮。配料方面,份量唔算少,有3粒豬肉丸、3舊豬潤同幾塊豬肉、一舊豬皮同蔥。🟡牛腩+牛肉片+牛肉丸船麵($52/大碗)友人既選擇都係金邊粉,佢呢碗既份量同上。比較特別既係牛腩,食落既口感唔錯,唔會嚡口👅🟢串燒任食一小時($48/人)同友人揀左加$48串燒任食,餐廳仲有一個加$68豪華串燒任食,主要就係多左唔同牛部位、魷魚鬚同豬大腸既選擇。不過加$48呢個都有10幾款串燒選擇,所以都好足夠🤓我同友人總共叫左4轉串燒,串燒雞,豬頸肉同串燒牛最好味😋不過明顯見到第一轉叫既串燒,比較燒得好食同多汁,到第4轉既時候,所叫既燒菠蘿感覺好似已經無乜燒過咁🫠不過加$48能夠食到咁多款串燒,仲可以任食,對滿足過口癮黎講,真係好抵👍🏻真係夠哂滿足☺️

🟠豬肉+豬肉丸+豬潤船麵($48/大碗)

🟡牛腩+牛肉片+牛肉丸船麵($52/大碗)

🟢串燒任食一小時($48/人)