2021-12-27 316 views
其實咁多間分店我最唔鍾意就係喺海港城呢一間食,因為嚴格來講依家唔可以話係一間店,佢只係一個係大堂度放左啲枱櫈,同埋呢一個位置經常做車展,佢就喺人群旁邊坐喺度食蛋糕,其實我覺得佢同室內版嘅大排檔冇分別,因為佢唔係一間店嘅關係所以特別嘈,所以輪環境真係輸晒。但係講到味道就一流,我食過好多款嘅第二啲牌子嘅earl grey 味嘅蛋糕,我只有鍾情於佢,一直愛佢,又去出到而家都變過心,伯爵茶味道香濃,甜度適中,雖然佢用咗好多忌廉,但係你唔會覺得佢油膩,反而清爽。另外我仲叫咗一杯玫瑰鮮奶茶Rose tea latte ,當然一定會好重玫瑰花味,其實就係飲一杯玫瑰花茶加咗啲奶,我唔覺得加咗奶嘅效果好特別。
其實咁多間分店我最唔鍾意就係喺海港城呢一間食,因為嚴格來講依家唔可以話係一間店,佢只係一個係大堂度放左啲枱櫈,同埋呢一個位置經常做車展,佢就喺人群旁邊坐喺度食蛋糕,其實我覺得佢同室內版嘅大排檔冇分別,因為佢唔係一間店嘅關係所以特別嘈,所以輪環境真係輸晒。但係講到味道就一流,我食過好多款嘅第二啲牌子嘅earl grey 味嘅蛋糕,我只有鍾情於佢,一直愛佢,又去出到而家都變過心[笑哭],伯爵茶味道香濃,甜度適中,雖然佢用咗好多忌廉,但係你唔會覺得佢油膩,反而清爽。另外我仲叫咗一杯玫瑰鮮奶茶Rose tea latte ,當然一定會好重玫瑰花味,其實就係飲一杯玫瑰花茶加咗啲奶,我唔覺得加咗奶嘅效果好特別。
Earl  grey