2016-06-30
停左一排無食雞煲, 呢排雞煲瘾又發作, 但唔想又食返之前比較普通既雞煲, 經友人介紹下, 得知有間叫米走雞既火焰雞煲店, 聽落都幾新奇, 一於去試試~~原來呢度都幾大呀!! 我諗坐滿都可以有成百人!! 主要以卡位同對坐既枱, 坐得都算舒服, 無壓迫感, 只係如食物到齊, 張枱好似唔係太夠位放食物啫~~呢度除左雞煲外, 配料選擇都唔小, 一定可以滿足一般客人既需要~~雖然呢度係出名食芝士雞煲, 但我仍舊喜歡食麻辣雞煲, 因為總覺得食雞煲一定要食辣辣地既~~我地揀左小辣, 雞煲上枱先滾一滾, 隨後店員就會點起火, 跟住用夾撈勻係煲內帶火焰既雞件同配料, 再加入小辣醬汁, 呢個過程已經傳黎陣陣香辣雞煲味, 食落口, 雞肉仲好鬼嫩滑, 食左幾件都好滑, 睇清楚, 原來呢度全部都係用雞腿肉的, 難怪每一件雞肉質都甘滑啦~~ 鮮炸響鈴 HK$48呢個可以話係呢度必叫既配料, 因為呢度既響鈴由於係自家製, 所以每件比坊間個D大成三倍, 而且口感仲特別香口同脆tim~~虎蝦 HK$88虎蝦超新鮮, 又夠大隻, 肉質爽甜, 好好味呀~~白鱔片 HK$88作為一個海鮮控, 其
原來呢度都幾大呀!! 我諗坐滿都可以有成百人!! 主要以卡位同對坐既枱, 坐得都算舒服, 無壓迫感, 只係如食物到齊, 張枱好似唔係太夠位放食物啫~~ 呢度除左 雞煲外, 配料選擇都唔小, 一定可以滿足一般客人既需要~~ 雖然呢度係出名食芝士 雞煲, 但我仍舊喜歡食麻辣雞煲, 因為總覺得食雞煲一定要食辣辣地既~~
虎蝦超新鮮, 又夠大隻, 肉質爽甜, 好好味呀~~
作為一個海鮮控, 其實無論食乜, 都離不開有海鮮既元素, 而鱔片係我好喜歡既火鍋料, 而呢度既鱔片都好爽脆, 不錯不錯~~
就算你唔加任何配料都一定要加呢個黑松露蟹子魚面, 簡直好食到無朋友呀!! 蟹子魚面勁滑又唔怕腥同因為有蟹子既關係, 食落卜卜脆, 口感勁正!! 再配以黑松露醬食, 仲多了黑松露既香, 呢個可以食到停唔到手, 唔係叫左甘多野食, 我真係想encore呢個配料呀~~
呢碟牛頸脊非常新鮮, 油脂分佈平均, 色澤紅潤, 而且切得厚薄適中, 食落牛味好濃~~
蠔非常肥美, 滾後都唔會縮得太細, 但好似唔係太有鮮味, 下次叫廣島蠔試試先~~
口感爽脆又鮮甜, 值得一試~~
好開心呢度有咸檸7飲呀!! 滿足~~
兩個人竟然可以食晒以上甘多野, 真係連我自己都難以想像, 我食到反晒艇走, 但的確係我食過甘多間雞煲中既頭三位!!