2019-05-30 187 views
今日同一班好姊妹喺尖沙咀行街 尖沙咀除咗多嘢買之外就梗係多嘢食啦 所以我哋就尋找開飯喇 見到有一間叫做鐵人大盛嘅日本餐廳 睇評價好似非常之得 所以我哋就決定嚟呢度試下入到去店員就畀咗一個刺身拼盤我哋 有吞拿魚 三文魚 牡丹蝦等等 全部都非常之新鮮而且入口鮮甜 尤其是係牡丹蝦 蝦味十分濃 令人一食上癮 之後就叫咗一個鵝肝多士 鵝肝嘅油香非常之突出 鵝油滲曬落去麵包上面 非常之一絕嘅配搭之後就叫咗蒜香羊架 有小小酥味 但係咁樣更加令到成塊羊肉鮮味十足 我身為一個羊肉控 點可以錯過呢之後就叫咗一個牛肉卷 牛肉係非常之甘香 新鮮味美而且富牛肉味 值得一讚最後就到卷物 我哋食咗唔同嘅卷物 例如 三文魚蟹籽 左口魚裙邊同埋海膽 全部都非常之新鮮香甜 我哋幾個女仔都食咗好多 完全唔會覺得飽 非常之好食