2018-08-10
前幾日剪左免費報紙coupon,凡食鐵板餐就可以減$5,一試無妨。當晚就約埋父親大人一齊去鋸下扒先!我地叫了西冷牛扒($66)和雜扒餐($61),分別配酥皮湯和「紅豆脆棒雪糕」,另外加$7有杯「楊枝甘露冰」。由於用coupon,所以要分開比錢。雪糕因為餐後食,所以收銀會比張換領咭我!鐵板餐都係要睇號碼取,不過都出得好快。塊鐵板係夠熱,但係雞扒和豬扒就唔見出煙(之後見其他食客的鐵板餐,都有冒煙,感覺熱好多)帆立貝沒有特別。本人一向好怕食豬扒,但切左一塊仔,食落好淋,頓時改觀了。雞扒都煎得香脆,但就細塊左啲。由於鐵板熱力十足,所以蔬菜熱度剛好,十分好吃。兩個餐都選配黑椒汁,但本人就不太喜歡,顏色唔多似,加上辣度都冇,跟外面餐廳有很大差別。牛扒雖然煎到9成熟,但都軟淋,一啲都唔韌切開都有少少粉紅色,但有一邊煎得比較熟,整體來說,都好食食完個扒之後,就去拎雪糕喇oreo脆棒分明係疏左風。紅豆粒粒都不算太甜,再配上花生碎,出奇地好食,賣相一啲都唔hea。因為爸爸狀態不佳,餐後才飲周打魚湯,嗰塊酥皮都飽到食唔落。
雪糕因為餐後食,所以收銀會比張換領咭我!
鐵板餐都係要睇號碼取,不過都出得好快。
卡邦尼帆立貝。雜扒鐵板餐
紐西蘭西冷牛扒鐵板
牛扒雖然煎到9成熟,但都軟淋,一啲都唔韌
切開都有少少粉紅色,但有一邊煎得比較熟,整體來說,都好食
食完個扒之後,就去拎雪糕喇
紅豆脆棒雪糕
因為爸爸狀態不佳,餐後才飲周打魚湯,嗰塊酥皮都飽到食唔落。