A姐總係貪心,每次問佢食乜都話無所謂,但之後又有好多主意,我明好多港女都係咁!好似今日就話想食鐵板燒,又想打邊爐,又話想食日式放題,原來想一次過滿足晒3個願望都唔難,梗係啦,有我呢個絕頂聰明嘅M佬呀!今日就去到尖沙咀食三禾中日料理。呢度嘅食物紙有成19張,真係睇到人花多眼亂!但款式真係好多,多到未食已令人覺得好興奮喇。磯燒海鮮由廚師發板,今日嘅海鮮有龍蝦、蚌同鮑魚,款款都好新鮮。龍蝦非常鮮甜香口,肉質好彈牙!鮑魚燒到金黃色又脆邊,好有咬口呀!鐵板燒鐵板燒嘅配料好多,厚切上等M7和牛雖然未至於入口即熔,但牛味香濃,真係encore再encore!而另一推介就係薄切牛舌,好有咬口,唔錯!火鍋今日嘅火鍋湯底選擇都好多,我哋今日就揀咗楜椒豬肚雞,湯底配料十足,但味道就唔濃。打邊爐又點可以唔食牛呢,呢度主打SRF極黑和牛,脂肪比例分佈平均,雖然唔係入口即熔,但好味在於香濃嘅牛肉味!火鍋配料除咗牛肉,火鍋配料都有好多選擇,除咗點菜紙,仲可以到出面嘅雪櫃攞菜同丸,啲菜好新鮮架!刺身刺身選擇都好多,仲有冰墊住保鮮,我哋就最鍾意甜蝦同油脂方佈好平均嘅三文魚。長腳蟹估唔到連長腳蟹都有,好大隻又多肉,但唔敢

磯燒海鮮

鮑魚燒到金黃色又脆邊,好有咬口呀!

鐵板燒

而另一推介就係薄切牛舌,好有咬口,唔錯!

長腳蟹

估唔到連長腳蟹都有,好大隻又多肉,但唔敢食太多,怕食唔到其他嘢!

壽司

食到尾,見個肚仲有少少位,叫個壽司試吓先,又估唔到個海膽軍艦咁大塊,好滿足呀!

飲品

飲品有好多選擇,除咗一般可樂七喜,竟然仲有有汽利賓納!
2017-10-23