2020-02-22 1372 views
短期內幫襯兩次, 我就試左唔同既餐所以夾埋一次過寫啦~~~之前食過區內其他鐵板燒, 主要覺得花盃既食材不吝嗇, 海鮮新鮮而令人回頭度高!建議2人以上一齊去食既話, 可以叫唔同既餐, 廚師就會將每份餐share比你地, 可以一次過試到唔同既野呢個都係佢建議既。呢個鵝肝唔係午市餐內的, 煎得香脆, 外層脆皮一咬便不能忘記,鵝肝滑溜似熱豆腐花, 整體似食緊烤綿花糖一樣有滿足感。但唔可以再黎一份, 因為仲有好多菜式未上。呢個同樣係另加既小食, 三片厚切刺身, 比厚牛舌更厚, 一個字: FRESH!!佢令我覺得下一次可以試下佢既sushi餐。午市第一道餐要來了, 燒粒大元貝你嘆下先。一開始有少少期待呢個元貝, 師傅落左D豉油同昆布煮開佢, 連昆布一齊食都有D味道, 但呢粒元貝就唔算入味, 不過是新鮮的, 還好。跟住就食左隻大海蝦, 食淨一舊先影, 蝦只落了鹽同黑椒,  比一般海蝦更重蝦味, 彈牙程度適中, 好味!黎到我好想試既鮑魚! 一坐低等既時候佢已經郁得好勁, 好活潑但友人睇到有少少驚haha師傅煎下又焗下好快食得, 但提提大家, 食呢道菜千其千其唔洗再加鹽同其他調味, 因為呢粒大鮑魚海水味
呢個都係佢建議既。

但唔可以再黎一份, 因為仲有好多菜式未上。
燒鵝肝

刺身三片

燒大元貝

燒大蝦

師傅煎下又焗下好快食得, 但提提大家, 食呢道菜千其千其唔洗再加鹽同其他調味, 因為呢粒大鮑魚海水味極濃, 就咁食就已經夠咸, 重口味都會夠, 所以自己唔洗落調味。燒得岩岩好, 一咬落感受到濃濃海洋氣息之外, 厚切得黎唔會硬, 岩哂唔中意咀嚼太耐既自己!覺得呢個有驚喜, share食會岩岩好, 一人食哂有D咸。

燒厚切鮑魚

呢份燒魚扒食完會由心笑出黎, 同樣只是鹽+黑椒既天堂。魚皮連肉煎得剛好, 所以魚肉唔會乾身, 反而好有油同水份, 脆魚皮增加左另一層口感, 抵讚! 呢個會係食完再想食既魚, 太好味。見隔離台要求師傅將魚皮同肉分開煎, 又幾得意。
燒魚扒

試過了US厚同薄燒牛,其實兩樣都好食啵! 厚燒牛粒滿足感較高, 一口一粒連數片炸蒜, 5成熟既牛肉汁係口內迴盪, 出色, 建議肉食愛好者簡呢款。而薄燒牛就無咁漏, 牛內包左一堆炸蒜同蔥去燒, 唔洗10秒食得, 香口唔漏, 如細食者可以簡呢款。因為....一陣仲有炒飯。

厚燒US牛肉粒

薄燒蔥花炸蒜US牛

食到呢刻開始飽飽地就仲有炒飯, 粒粒分明都唔錯的, 不過因為前面既食物較濃味, 蓋過左炒飯既香氣了。
炒飯/湯/醬汁

每次甜品唔同, 今次有蕨餅, 上次有唔同味既雪糕比你簡, 兩樣都好食味!整體呢間鐵板燒午市算正常價, 大約400蚊一人, 但食材新鮮, 位置舒適, 性價比都高可以一試!
甜品-黃豆粉蕨餅

海鹽雪糕

2020-02-14
$400 (Lunch)
Celebration
Anniversary