2019-09-09 40 views
今日接朋友收工,他說附近有間酒樓不錯就話不如去食消夜,去到都十點多,都仲有不少人食緊,酒樓當然有我最愛的小食花生,好香口。待應都快問我地要什麼茶茗,今次我地就叫了三個小食,份量比心目中大,都差點吃不完。這裡坐得都不錯而且仲有電視又幾乾淨,朋友都沒有介紹錯,結帳每人付一百五十元都幾抵食。小炒皇來到己經十分香,有了乾蝦炒的確惹味不少,腰果都十分香脆,九菜花好新鮮沒有渣,都有不少魷魚,十分大碟而且不油不錯。另一個朋友推介的紅燒花菇豆腐,豆腐都幾滑身有不少花菇,醬汁較得不錯不太咸,味道剛好。最後是我們都喜歡的薑蔥魚頭煲,薑蔥好香都吃了不少,魚頭都十分大個,幾香夠惹味。這些餸送白飯就好,我地就一人一碗,食了大半都十分夠飽。