2022-05-23
今日同朋友嚟荷里活廣場食晚飯,呢間新餐廳好簡單素淨,木系餐枱配上圓形白光燈非常和諧,再經鏡子反射顯得十分光猛,牆上嘅公仔塗鴉好可愛❤️呢度採用電子落單,可有效提高服務效率👍🏻🦆脆皮烤鴨配焗薯餅香橙黑醋醬🍊 擺啲賣相好靚❤️,烤鴨好大件,外皮烤得好香脆,肉質結實,一啲都唔油膩,不過覺得有啲乾所以邊位比較硬,配上香橙同黑醋醬非常夾,酸酸甜甜感覺Refreshing; 焗薯餅好特別,唔係普通嘅薯餅,加咗西蘭花🥦同其他蔬菜,薯餅質感亦比較幼滑😋🍵焗鑊仔綠茶班戟心太軟最底係班戟心太軟,中間係曲奇餅🍪,最上係一大球抹茶雪糕🍨一切開心太軟,流心效果強烈,好似熔岩咁傾瀉而出🌋,抹茶味香濃,甜度適中。是日餐湯:蕃茄濃湯🍅蕃茄味幾香濃,酸酸甜甜好開胃,濃稠度適中,加咗香草提升香味👍🏻整體來講,食物質素不錯,環境舒適素靜,乾淨企理衛生,服務態度良好。
呢度採用電子落單,可有效提高服務效率👍🏻
🦆脆皮烤鴨配焗薯餅香橙黑醋醬🍊
🍵焗鑊仔綠茶班戟心太軟