喺沙田開咗分店😍即日喺自家農場屠宰再送到餐廳,為每位客人炮製新鮮非遺牛肉火鍋,無論湯底定配料都係真材實料,物超所值🔥🔥-⚜️原味牛骨湯底 $68大鍋只需$68 ,清澈鮮甜,除咗原塊牛骨同牛肉,仲有粟米、蘿蔔等配料令湯底更清甜-⚜️鮮切肥牛 $72雖然叫肥牛,但好鮮滑唔會覺得油淋淋,反而咬落肉味重仲好滑身-⚜️精品新鮮雪花肉 $98雪花分布好平均,口感柔滑細緻👍🏻-⚜️四寶拼盤 $168包括四款常見嘅潮汕牛肉部位:吊龍、三花趾、匙肉、匙柄,平均每款只需$42 ,份量仲要好多真係好抵食,最愛吊龍鮮甜爽脆💯-除咗正宗潮汕牛肉,海鮮都好新鮮,叫咗鮮甜彈牙嘅鮮活九節蝦 $88同手掌咁大隻鮮活乳山生蠔 $128當然都唔少得其他火鍋配料,潮汕殼桃粿拼盤 $52有啲似茶果,煙靭微甜外皮包住鹹鹹地嘅豆蓉餡,好有潮州特色。特色菌菇拼盤 $56 用牛肉湯煮熟更顯鮮甜。-⚜️潤肺小吊梨湯 $48打邊爐怕熱氣,一定要飲返呢個清甜嘅梨湯,用咗雪梨、雪耳同烏梅煲,感覺有啲似糖水,暖笠笠同牛肉火鍋好夾‼️-最後不得不叫近年流行嘅鴨屎香檸檬茶 $38清爽香水檸檬配上甘香茶底堪稱完美💯
喺沙田開咗分店😍

⚜️原味牛骨湯底 $68
⚜️鮮切肥牛 $72
雖然叫肥牛,但好鮮滑唔會覺得油淋淋,反而咬落肉味重仲好滑身

⚜️精品新鮮雪花肉 $98
雪花分布好平均,口感柔滑細緻👍🏻

⚜️四寶拼盤 $168

⚜️潤肺小吊梨湯 $48
最後不得不叫近年流行嘅鴨屎香檸檬茶 $38
清爽香水檸檬配上甘香茶底堪稱完美💯
2025-01-10
$250 (Dinner)