2024-12-31
其實都唔淨只嚟過一次,覺得呢到幾好坐而且餐點好精緻,啲甜品都好啱心水,咁啱見到做緊期間限定嘅餐牌,就諗住試一試。‣ 吉列豬扒蛋包飯 $158呢到嘅蛋包飯真係必食,個蛋真係超級滑溜,搭配茄醬炒飯真係一流。豬扒都炸到脆卜卜,加埋咖喱真係超級開胃。而咖喱口味都係偏甘口,所以唔食辣嘅朋友都好適合嗌。逢晏晝加三十八蚊就有餐湯、沙律,今日餐湯係蕃茄濃湯,個湯夠濃稠都幾好飲,而博多甜王草莓梳打嘅士多啤梨味夠真,飲落去好舒服。‣ 吉列松葉蟹漢堡 $158第一眼望到就比松葉蟹吸引咗,上枱嗰陣真係覺得好大份,當然都要多謝佢嘅吉列松葉蟹扒。佢嘅吉列松葉蟹真係啖啖肉,咬落去相當之有口感,唔會話腍啤啤。我都幾鍾意佢嘅醬汁,他他醬撈蟹子絕對冇得輸。而轉咗套餐飲梳打都係加多十蚊,宮崎日向夏柑橘梳打味道都係酸酸甜甜,食炸嘢嘅時候飲落去啱啱好中和到膩感。‣ 草莓物語芭菲 $88幾鍾意佢啲芭菲,啲材料雖然簡單,但係樣樣我都鍾意食。面頭就係軟滑嘅雪糕,中間有一層吉士醬,旁邊嘅忌廉唔會太過甜,底層就有啲脆脆。如果覺得食雲呢拿雪糕太寡,仲有士多啤梨果醬俾你加上去,作為士多啤梨控覺得滿意。‣ UFUFU雞翼 $58本身純粹係口痕
‣ 吉列豬扒蛋包飯 $158
‣ 吉列松葉蟹漢堡 $158
‣ 草莓物語芭菲 $88
‣ UFUFU雞翼 $58
本身純粹係口痕想食雞翼,點知食完覺得都幾有驚喜,個醬汁甜甜地,但係唔會因為咁就影響雞翼嘅口感。食落去依然脆卜卜,而肉質相當嫩滑,加埋芝麻嘅香,趁住期間限定真係要嗌。
📍 UFUFU CAFE
地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖
訂座連結:https://s.openrice.com/QrbS0qz4600~dg2a5KWMZ