2024-12-27 85 views
今日同朋友去咗銅鑼灣,想係附近揀一間brunch, 之前喺夜晚嘅時候都幫襯過呢一間餐廳!味道同埋質素我哋都覺得幾好,而且都坐得幾舒服. 今次決定試吓佢嘅brunch! 🥢+ B.Y.O.B. Build Your Own Bento 餐廳主打日式嘅便當,我就揀咗日本珍珠米,薯仔沙律,明太子日式蛋卷,手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁同埋唐揚炸雞配自家製他他醬!炸雞再加埋餐廳自家製嘅他他sauce真係做得非常好食, 中間會有少少青瓜碎,令到成個口感更加清新!明太子卷就係即刻叫即刻整,加埋中間明太子熱辣辣嘅味道非常好食!送飯一流!珍珠米亦都非常有飯香,整體我都覺得幾好,而且份量都多!手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁亦都非常有誠意,味道上唔會太鹹,傳統日式家庭bento嘅味道!🥢朋友就揀咗木魚湯烏冬,香草南瓜,溏心蛋,生薑五花腩片同埋火灸辣味吞拿魚!吞拿魚中間係生嘅,整咗一個半生熟嘅狀態,味道同埋口感上都做得非常好,好食!溏心蛋就做到流心嘅效果!烏冬亦都爽口彈牙,非常好味!🍵抹茶黑芝麻拿鐵/燕麥奶,非常濃厚嘅抹茶味,而且口感好好!我同朋友都覺得唔錯!☕️接骨木花濃縮咖啡湯力,入口非常爽,第一次試呢一個配

☕️接骨木花濃縮咖啡湯力,入口非常爽,第一次試呢一個配搭原來口感都唔差!

🥢馬斯卡彭奶酪pancake! 都係即叫即刻整,味道同埋賣相都非常靚仔,忍唔住食咗個電話出嚟打卡,而且佢嘅奶酪非常好食!加埋pancake嘅組合非常match! 整體味道唔會太甜,仲有藍莓同埋士多啤梨拌碟!