2021-12-08
《Chang Thai》銅鑼灣上星期經過銅鑼灣見到有間新開張既上樓泰國菜,所以就約今個星期去試下😋因為準時收工所以6點幾就去到,當時末有其他客人,我可以放肆咁去影相😆餐廳喺7樓,有落地玻璃感覺好舒服,餐廳走型格路線有吧枱,真係幾適合飲酒傾計🤭今次就先試下晚餐😙<黃咖啡炒軟殼蟹配法包>$288打開餐牌已經比佢吸引左☺上枱時好有驚喜,佢竟然係用黑色既圓法包,同餐廳格局好襯,好型😎黃咖哩好似岩漿咁流出黎,配2隻肥大肉厚既軟殼蟹🤤黃咖哩入面有好多配料,好香而不太辣,好係超級好食,🙌🙌🙌🙌大力推薦<風味小食拼盤>$118拼盤包括左蝦餅、魚餅、春卷、雞翼同蝦片🥰蝦餅好彈牙蝦味都好濃,魚餅好得意,口感似肉餅咁,冬蔭功味好重😋春卷同雞翼炸都好香,蝦片唔駛講一定清哂🤣🤣🤣<泰式無骨鳳爪沙律>$88先講份量,無諗過咁多😅好似食極都仲有咁,佢個沙律汁調較得幾好,酸辣度適中,筮人覺得非常抵食總結:環境好舒服夠relax(有片)而且好食,見到好似有間party房😅咁又幾正喎見到隔離枱串燒同燒牛肉好吸引,期待下一次試下🥰
<黃咖啡炒軟殼蟹配法包>$288
<風味小食拼盤>$118
春卷同雞翼炸都好香,蝦片唔駛講一定清哂🤣🤣🤣
<泰式無骨鳳爪沙律>$88
見到隔離枱串燒同燒牛肉好吸引,期待下一次試下🥰