2023-02-28 463 views
平時返工多數日子都係帶飯,但係最近有d事所以夜晚冇得預備定飯盒,所以多咗機會出去銅鑼灣區覓食。但係日日出去食都幾貴,所以都要搵吓啲平價、但飽肚既選擇🤭 行到去百德新街個頭,比我見到呢間我喺中學時期🤫成日都幫襯既Super Sandwiches,平平哋又好味,於是就入咗去食。呢間Super Sandwiches超大間,完全唔使擔心冇位坐。最特別嘅係佢係用咗機械人🤖去送餐!買完嘢食之後將個感應器擺喺枱嘅特定位置,個送餐機械人就會將食物運到去你面前(不過你就要自己將食物由機械人桌面拎去自己枱面🤡)煙肉酸忌廉焗薯 + 凱撒沙律🥗 ($50)當個餐送到嘅時候,我先至發現原來買焗薯係會包埋沙律😆😆 感覺好似多咗一碟沙律食咁😆😆😆 個沙律份量都幾多,食完個沙律都飽咗三份一😅 一大碟沙律菜入面有凱撒沙律醬、煙肉脆脆🥓、同埋少少芝士片🧀 味道正常。至於焗薯方面,薯仔嘅size好似偏細?! (對比我N年前食嘅時候🫢)不過好在佢個酸忌廉同埋煙肉脆脆都俾得好慷慨,起碼我可以每一啖都食到呢兩種配料👍🏻

煙肉酸忌廉焗薯 + 凱撒沙律🥗 ($50)