2022-11-09 480 views
今日老闆放假個個都無王管,約埋同事去公司附近食個lunch,揀左呢間樓上既日式居酒屋,餐廳嚴選高級食材,用上岩手縣既和牛同日本雞,有壽司、魚生飯、燒物同串燒等可供選擇赤貝赤貝壽司外表呈橙紅色、帶光澤,食落肉質爽厚,鮮味十足海膽我最愛既海膽壽司,重量級既海膽非常鮮甜又creamy,配埋香脆既紫菜一齊食,好滿足極上牛舌燒到剛剛好,牛舌口感彈牙又有嚼勁,只需要加少少鹽調味已經好好食雞皮串壽司咁高質估唔到佢地連串燒都好出色,呢個雞皮串燒得剛剛好,香脆可口又唔會好油膩雞皮餃子雞皮餃子新鮮煎起熱辣辣,外脆內軟既口感,上面加左香草同紫菜碎,食完會想再encore

赤貝
赤貝壽司外表呈橙紅色、帶光澤,食落肉質爽厚,鮮味十足

海膽

極上牛舌