早排行過銅鑼灣時代廣場附近,發現有一間賣韓國食物嘅生生市場,見到一堆醃菜、前菜就口痕買咗返屋企食,上網再睇一睇,先發現原來灣仔同元朗都有分店。我買咗烤牛肉紫菜飯卷、辣豬肉紫菜飯卷、細嘅原味辣泡菜、涼拌菠菜同生醃八爪魚。兩隻味嘅紫菜飯卷都好足料,有紅蘿蔔、醃蘿蔔、青瓜,一條飯卷大概切咗10舊,每舊飯卷嘅餡都pack到好實,食嘅時候唔會跌晒出嚟,一個女仔食一盒做lunch其實都已經幾飽。原味辣泡菜嘅辣算係小辣,辣度都幾容易接受,咬落去都幾爽口,涼拌菠菜充滿麻油味,食落好香好開胃。生醃八爪魚就用咗比較辣嘅韓式辣醬,但咬落去都幾彈牙,過足口癮!📍灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖📍元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊 餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊

📍灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖
📍元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖