2022-11-01
前排新開嘅時候已經想同朋友去食😳終止近排去咗食啦,店裡嘅裝修係以日式為主🇯🇵顔色係白色同木系令人覺得好舒適🤍大家都可以去打下卡📸🔺日本黑毛和牛A4套餐 $238和牛共有5塊,肉質好嫩而肥瘦都均衡🙌🏻牛味唔算好重,店員建議淥8秒真係岩岩好😚撈埋雞蛋食真係一流🥚多款肉中個人最鐘意呢個😆🔺特選牛板腱套餐(120g) $168相對和牛呢款牛就冇咁嫩而牛味較重😎比較似平時打邊爐的牛肉但係好食嘅🫶🏻個人覺得呢款牛肉點胡麻醬會更好💦🔺上選日本豚肉套餐 $168豚肉好淋,唔會覺得豬味好濃🐷而且肥瘦都係一半半,點胡麻醬好夾💫🔺湯底Lunch set嘅湯底只有壽喜燒🍲湯底係偏甜就咁飲都好正!建議大家係煮好多嘢之前飲下個湯先🤭🔺綜合時菜真係有好多菜感覺好健康🤣包括有紅蘿蔔🥕本菇,金針菇,冬菇🍄 芋絲,蟹柳,娃娃菜同粟米🌽一人份量都算係好多同埋會食得飽💁🏻♀️🔺蝦滑店員叫我地一開始就煮咗先,好彈牙同蝦味好重🦐而上面蝦滑有蟹籽更有口感👅🔺烏冬+$15係稻庭烏冬,好彈牙!!!烏冬吸哂壽喜燒湯底好正😙撈胡麻醬或生蛋都好夾🫦🔺甜點係抹茶蕨餅,表面有抹茶粉🍵好似係我第一次食蕨餅🤭口感好似煙靭嘅啫喱😂
🔺日本黑毛和牛A4套餐 $238
和牛共有5塊,肉質好嫩而肥瘦都均衡🙌🏻牛