3 day(s) ago 121 views
臨近聖誕,揾咗銅鑼灣一間日式涮涮鍋專門店 「本延鍋物」,一人一鍋,食得方便衛生,餐廳設計風格簡約,温暖木材,用餐環境舒適。係openrice預訂A4 日本黑毛和牛火鍋二人套餐,價錢$398,已包加一服務費,供應時間由11:30 至13:00,非常抵食。套餐副食包時令刺身一品和鮮嫩生蛋,時令刺身富有白身魚的清爽鮮甜,酸甜的檸檬醬汁,非常開胃。火鍋湯底有兩款可選,關東風壽喜燒湯底, 味道較濃烈,混合肉汁和高湯,以壽喜燒醬油調和出來,風味甘甜。日式昆布柴魚湯底,清澈見底的日式昆布柴魚湯頭,口感清淡,充滿了昆布的獨特海洋風味,品嚐到食材原始味道。前菜有2人份量的野菜拼盤,非常豐盛,有日本紫蘿蔔、南瓜、娃娃菜、豆腐、菇和芋絲等,新鮮清爽。主食有日本黑毛和牛A4和尚頭 120g 和美國黑安格斯牛肉 120g。美國黑安格斯牛肉色澤嫩紅,油花分佈均勻,牛肉肉質細嫩富彈性,牛味濃郁。日本黑毛和牛A4和尚頭,色澤光鮮紅潤,肉質鮮嫩富彈性,入口柔軟嫩滑。食事有日本米飯和稻庭烏冬。口感柔軟的牛肉沾上鮮嫩蛋汁,濃郁滑順,滿溢濃濃蛋香,伴日本白米飯食一流。稻庭烏冬纖巧幼身,口感如絲綢般順滑。最後甜品有時令水果,今
時令刺身
日本黑毛和牛A4和尚頭和美國黑安格斯牛肉
最後甜品有時令水果,今次有日本鮮甜哈密瓜和多汁甜西瓜,完美滿足。
時令刺身
日本黑毛和牛A4和尚頭和美國黑安格斯牛肉
1K
2024-12-08 0 views
昨日來到灣仔一間高質日式餐廳好吸引!我們幫襯了超值涮涮鍋套餐🍲套餐主打一人一鍋, 包含前菜、湯底、和牛、豚肉、蔬菜、甜品✨二人鍋物只需🥘 $𝟐𝟗𝟖, 我覺得性價比都好高!🐮 澳洲M8-9和牛 90g +牛肉嫩滑可口,入口即溶的感覺!🐷 日本🇯🇵宮崎黑豚肉 90g 同樣好嫩又有口感!湯底選左關東風壽喜燒湯 及日式昆布柴魚湯 ,再配野菜拼盤 🥗時令前菜 敢有日本米飯🍚稻庭烏冬,最後品嚐了時令水果日本哈密瓜🍈、提子🍇都好甜喔!
套餐主打一人一鍋, 包含前菜、湯底、和牛、豚肉、蔬菜、甜品
二人鍋物只需🥘 $𝟐𝟗𝟖, 我覺得性價比都好高!
🐮 澳洲M8-9和牛 90g +
牛肉嫩滑可口,入口即溶的感覺!
🐷 日本🇯🇵宮崎黑豚肉 90g
同樣好嫩又有口感!
湯底選左關東風壽喜燒湯 及日式昆布柴魚湯 ,
再配野菜拼盤 🥗時令前菜
敢有日本米飯🍚稻庭烏冬,
最後品嚐了時令水果日本哈密瓜🍈、提子🍇都好甜喔!
2024-12-04 0 views
吃的好温暖嗫🔥極上黑毛A4和牛 超大片的和牛被香甜的汤底赋予了灵魂,再粘上嫩滑的蛋液🥚,油脂的鲜香被彻底激发。吃起来特别的鲜香软嫩,每口咬下都毫无阻力乌冬面🍜煮在甜甜的寿喜锅的格外的好吃,q弹爽滑还带着淡淡的葱香和煮过牛肉的鲜甜‼️点的298的套餐,里面有四片和牛肉和蔬菜,该说不说有点子没吃饱
吃的好温暖嗫🔥
冬天!!! 火鍋!!! ❄️🥘一到冬天對火鍋的渴望直線飆高在OpenRice預訂的A4日本黑毛和牛火鍋二人套餐$398已包加一服務費,CP值超高👭套餐菜單 🐮關東風壽喜燒湯底 / 日式昆布柴魚湯底野菜拼盤 2份日本黑毛和牛A4和尚頭120g美國黑安格斯牛肉 120g手打蝦滑 2粒鮮嫩生蛋 2顆日本米飯 / 稻庭烏冬限定雪糕 2份(價格已包括加一服務費)兩個人食都好滿足✨A4和牛有油花夠嫩滑推薦壽喜燒湯 比較香甜~沾上滑滑蛋汁 超正😆最尾還有雪糕
冬天!!! 火鍋!!! ❄️🥘

手打蝦滑 2粒
鮮嫩生蛋 2顆
日本米飯 / 稻庭烏冬
限定雪糕 2份
(價格已包括加一服務費)

兩個人食都好滿足✨
A4和牛有油花夠嫩滑
推薦壽喜燒湯 比較香甜~
沾上滑滑蛋汁 超正😆

最尾還有雪糕

銅鑼灣walk in到一個超級溫馨的日式餐廳🧡店內裝飾簡單溫馨 座位🪑空間很大 在香港呢個寸土寸金的地方這種店內布置非常舒服😌這家店招牌就是壽喜燒🍲壹人壹鍋 三種鍋底可揀 牛肉店家介紹話都係進口高級霜降黑毛和牛肉 有三種不同部位可揀 吃起來好唔同 燙夠8秒就可以吃啦 裹上生雞蛋🥚液超級嫩滑🤩✔️我同朋友點佐雙人set 🈶2個鍋底+壹份高級和牛+三文魚刺身+2份蔬菜拼盤+2份主食+2份飲料 鍋底我揀左原味壽喜燒好正好好味😋🙌🏻最鍾意係矩哋嘅服務 我系午後到店 但都有好好服務 排隊都冇等候耐 吃飯時都有工作人員問滴餐食合不合口味 感覺很用心❤️我平時外出用餐最注重嘅就是用餐體驗 昵一家店比我嘅感覺就係候溫馨 非常舒服😌 還會再去的😉
銅鑼灣walk in到一個超級溫馨的日式餐廳🧡

這家店招牌就是壽喜燒🍲壹人壹鍋 三種鍋底可揀

我同朋友點佐雙人set
鍋底我揀左原味壽喜燒好正好好味😋

還會再去的😉
2024-11-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 日本黑毛和牛A4套餐
  • 野菜拼盤
2024-11-23 429 views
我于十一月八日晚上用餐,提前book了七點半兩位,並且付款400塊買了set. 當天晚上我七點半準時到達,但是一位男性店員告訴我臺需要收拾需要在門口等候,於是我在門口等候。當天晚上風很大,我一直站在門口。過了22分鐘後,我進店問男性店員為什麼臺還未收好,他告訴我已經收拾好但是忘記了告訴我。這個態度讓我很生氣,影響了我和朋友聚會小酌的心情,不明白他是否因為我講普通話才這樣對待我,還是原本服務質素就有所欠缺呢,望改善。除了服務態度之外,食物質素是okay的,這是我第二次光顧了,但是因為這位男性店員的態度,以後應該不會再光顧了。
2024-11-08
Waiting Time
22 Minutes (Dine In)
$700 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy
  • 日本黑毛和牛A4套餐
  • 關東風壽喜燒
2024-11-12 1237 views
未試過食咁難食嘅壽喜燒,成個湯底係冇味,牛肉又係冇味,仲要收得唔平,勁失望,0服務,得一個waitress跑嚟跑去,d餸到咗,但啲白飯等勁耐先到,以為食緊快餐店😂但人均四百幾,未計飲品
發現一家“隱藏”在銅鑼灣的寶藏壽喜燒店【本延鍋物壽喜燒】🥘進門就被那暖黃色的燈光和木質的裝潢所吸引,坐在靠近街邊的座位,看著街道慢慢吃著,這才是週末的鬆弛🏮🍶🍴前菜肥牛豆腐肥牛的鮮嫩與豆腐的滑嫩完美結合,簡直是開胃的完美選擇!🥢🥘湯底我們點了兩種,關東風壽喜燒和日式昆布上湯。壽喜燒的甜香和昆布的鮮香,兩種風味,兩種享受,但我個人更偏愛關東煮的濃郁!🥩日本黑毛和牛&美國黑安格斯牛肉每一片肉都是精心挑選,120g的分量,剛剛好滿足我對肉的渴望🦐手打蝦滑好大一個!口感chao級Q彈!!配上壽喜燒汁更鮮甜了😍雙人野菜拼盤,蔬菜新鮮,種類豐富,搭配上壽喜燒的湯底,簡直是健康與美味的雙重享受🥗副食選擇了稻庭烏冬,麵條滑爽,吸滿了湯汁,每一口都是滿足。🍜甜品是豆腐雪糕,豆腐的清香與雪糕的綿密,甜而不膩🍦
發現一家“隱藏”在銅鑼灣的寶藏壽喜燒店【本延鍋物壽喜燒】🥘

和牛豆腐

🍴前菜肥牛豆腐
肥牛的鮮嫩與豆腐的滑嫩完美結合,簡直是開胃的完美選擇!🥢

🥩日本黑毛和牛&美國黑安格斯牛肉
🦐手打蝦滑
好大一個!口感chao級Q彈!!配上壽喜燒汁更鮮甜了😍
蔬菜拼盤

烏冬麵

甜品是豆腐雪糕,豆腐的清香與雪糕的綿密,甜而不膩🍦
2024-10-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
和牛豆腐
蔬菜拼盤
和牛
性价比hin高的日式锅物🍲!我和07在dp上看的午市两人set,人均150就实现了一人一锅啦😋😋~🥩A5黑毛和牛肩小排、澳洲精选和牛品质都非常不错,裹满无菌蛋液🥚入口超嫩滑,肉也hin大片set内还包含了前菜、蔬菜拼盘、虾滑、饭、乌冬面和雪糕🍧~额外还点了惠比寿yebisu的日式生啤🍺!!听老板说是从日本运过来的,滋滋冒泡的冰生啤配上寿喜锅太美味啦🍻🍻!!店内装修是干净舒服d日式极简风,位置也还挺多的~
店内装修是干净舒服d日式极简风,位置也还挺多的~
  • 極上黑毛和牛
2024-10-11 2358 views
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 你係鍋物控嘅話一定要快啲嚟試吓灣仔嘅本延鍋物!記住要預早book位,因為好多時都爆滿㗎!本延鍋物一直專注於涮涮鍋,所選用的食材,從熊本和牛到宮崎豚肉,皆經過精心挑選,加上價錢合理 👍🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥下牛茶和牛二人套餐 298係啊!係298!湯底: 關東風壽喜燒 | 昆布柴魚湯野菜拼盤重頭戲梗係嗰兩款和牛啦!日本點毛和牛A5肩小排同澳洲精選和牛,各120g,肉質鮮嫩,輕輕喺個鍋度煮一煮就ok la✌🏻仲有手打蝦滑添,彈牙爽口,好有鮮味。主食方面有日本米飯同稻庭烏冬。烏冬就更係入哂啲湯汁再撈蛋食,正!甜品係朱古力同哈密瓜兩種味嘅雪糕🍧

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

下牛茶和牛二人套餐 298

係啊!係298!

湯底: 關東風壽喜燒 | 昆布柴魚湯

野菜拼盤

仲有手打蝦滑添,彈牙爽口,好有鮮味。

甜品係朱古力同哈密瓜兩種味嘅雪糕🍧

下班後跟好友們烚一烚 試咗呢間CWB的日式火鍋 4人行點了2個2人套餐 放工不想再思考😜食材新鮮 湯底烚到最後都好濃味 所以個人比較推薦柚子/昆布 不過同行好友話岩岩開始食的昆布湯無乜味 前菜會有啲沙律🥗+刺身 精緻吸引 人均~$600 價錢嚟講都係貴嘅 環境&食物就good ge 想大班人開心慶祝一番可以try try ☺️ - 季節限定二人套餐 $1088 - / 湯底 /‣ 山椒柚子‣ 日式昆布‣ 關東風壽喜燒 / 副餐 /‣ 特選三點和牛盛 300g‣ 日本稻庭烏冬‣ 芝士竹輪‣ 帆立貝‣ 三色墨魚滑‣ 開心果雪糕

- 季節限定二人套餐 $1088 -

‣ 帆立貝
‣ 三色墨魚滑
‣ 開心果雪糕

2024-06-14
$600 (Dinner)
2024-07-28 3037 views
一直bookmark左呢間餐廳好耐今日終於黎食啦😆前菜有個帶子沙律好鮮甜好食 牛肉配豆腐個牛肉好香 不過豆腐都唔係好滑嗰啲✨赤身日本黑毛和牛A4 $378 + $15 手工拉麵有190g嘅牛肉其實都幾夠食 呢個脂肪相對少好多但牛肉味就濃好多👍🏻 比較鞋口啲 壽喜燒湯底唔錯👍🏻 ✨日本黑毛和牛A4肩脊肉+日本宮崎黑豚肉 $378 +$15烏冬肩脊肉多脂肪啲 食落就嫩滑啲 不過個牛味就冇赤身咁濃🙈🙈 黑豚肉反而仲出色 有豬味得黎都好嫩👍🏻👍🏻 湯底揀左柚子胡椒但淨係食到柚子味 冇胡椒味 冇特別好食🍹海鹽白桃梳打 $42白桃味好香😋😋 淡淡嘅粉紅色好靚好少女心🍹熱情果有氣果酒 $68唔係好覺有熱情果味 比較一般🙈🙈總括黎講味道Ok 唔係好出色 冇乜人食 所以兩個人坐四人位好舒服味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰晚餐人均~$493(包括+1)

✨赤身日本黑毛和牛A4 $378 + $15 手工拉麵

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️💔

💰晚餐人均~$493(包括+1)
2024-06-18 2394 views
鮮嫩多汁的牛肉片、Q彈的丸子、嫩滑的豆腐,再配合各式時蔬,在熱騰騰的湯頭中迅速烹煮,色香味俱全。蘸以各種特製醬料,更能凸顯食材本身的鮮美滋味。飽餐一頓後,來一碗濃郁香甜的湯底,頓時暖意融融,令人回味無窮。無論是家庭聚會,還是朋友聚會,日式火鍋都是賓主盡歡的絕佳選擇。

2024-05-14 2140 views
平日嘅午市黎到食壽喜燒 。午市有套餐選擇,一人一鍋,就算一個人都可以食到壽喜燒。今次就試左個和牛壽喜燒套餐。當日嘅前菜係燒和牛豆腐。燒過嘅和牛特別香,加埋充滿豆香又嫩滑嘅豆腐,簡單但就好好食。套餐有幾款嘅湯底可以選擇,今次簡左關東風壽喜燒湯。肉就分別試左日本黑毛和牛A5嚴選和牛同A4赤身。A4牛肉質鮮紅,唔會太油膩,加埋雞蛋一齊食特別嫩滑又鮮甜。A5嘅色澤同花紋都好靚,對比A4更重牛香,入口更加嫩滑。兩款和牛嘅質素都唔錯,而且份量好足夠。野菜拼盤都有多款蔬菜,望落新鮮,食落鮮甜。簡單一碗白飯有好嘅食材配搭,就係完美嘅一餐。

2024-05-04 2215 views
中午黎食呢間日式火鍋,細細間裝修有日本簡約風,如果多人食一定要book位。今時叫咗佢套餐最貴嘅,中午食和牛壽喜燒火鍋。味道唔會太鹹,一開頭以為係好似日本咁樣壽喜燒燒牛肉,但係其實係打邊爐,感覺好似冇咁好食。不過肉味質素都唔錯,比較啱淡口味嘅朋友。有個前菜,蔬菜都好足夠,女仔食都算夠飽嘅。佢又俾埋隻生蛋,如果唔想食生嘢可以放埋入個火鍋度煮雞蛋花。服務態度都唔錯,一開頭啦未有嘢食冷氣都幾涼,但一打邊爐就啱啱好,環境都坐得舒服。#hkfoodsuggest

今時叫咗佢套餐最貴嘅,中午食和牛壽喜燒火鍋

有個前菜,蔬菜都好足夠,女仔食都算夠飽嘅。
佢又俾埋隻生蛋,如果唔想食生嘢可以放埋入個火鍋度煮雞蛋花。

#hkfoodsuggest
2024-03-16
$150 (Lunch)