2023-01-05
今日嚟到銅鑼灣行街食飯 喺銅鑼灣廣場隔離就係呢間餐廳 ~ 對正地鐵出口👍🏻佢有兩層 下層爆滿 所以先開上層🤣 裝修都幾新 同埋我哋上面坐個位部牆係人手畫上去 幾有心思🤣 見到有個新年聖誕大餐 就叫咗個鐵板西冷牛扒 $168 呢個價錢包飯或者意粉或者小菜 前菜沙律同埋飲品 茶餐廳黎講就偏貴 但聖誕大餐來講就算好平😆 佢另外個新年聖誕大餐仲有得揀燒春雞同埋煙鴨胸 價錢就相對平d~ 鐵板鹽燒西冷牛扒 $168 都幾大塊牛扒 上面個芝士薯仔好食! 旁邊有普通伴菜,西蘭花蕃茄菜翠玉瓜 個飯係分開另外上 而且比左成兜黑椒汁! 佢個西冷牛扒都幾厚身 大約2-3cm 厚 肉汁幾juicy 唔會太靭 都滿意~ 呢個係前菜沙律 🥗 有啲蟹柳條撈埋~ 羅宋湯 好港式茶餐廳味道 湯味比較濃郁 而且多配菜 佢仲真係有牛尾入邊 而且煮得好腍 應該係煲咗好耐 所以味道超級濃郁 ! 睇佢個顏色就知味道真係好濃郁😆水煮魚片 (龍脷柳)$85 原來幾辣 對於平時食開小辣嘅我嚟講🤣 不過幾過癮可以接受 最後要叫返杯凍檸茶先得 個人覺得佢個水煮魚係好食!高質!佢個底層仲有四川粉皮 另外仲有芽菜同埋雲耳 又麻又辣👍🏻 推介呢
鐵板鹽燒西冷牛扒 $168
鐵板鹽燒西冷牛扒
鐵板鹽燒西冷牛扒
呢個係前菜沙律 🥗 有啲蟹柳條撈埋~
羅宋湯
羅宋湯
水煮魚片 (龍脷柳)$85
原來幾辣 對於平時食開小辣嘅我嚟講🤣 不過幾過癮可以接受 最後要叫返杯凍檸茶先得 個人覺得佢個水煮魚係好食!高質!佢個底層仲有四川粉皮 另外仲有芽菜同埋雲耳 又麻又辣👍🏻 推介呢個水煮魚 都幾抵食! 我自己加左$7 白飯~
水煮魚片
蜜糖黑椒雞翼 $52
呢度見到個相好吸引 所以叫咗 個味道都好食 雞翼焗得外脆內軟 而且蜜糖同黑椒非常配合 佢個雞翼肉質好鮮嫩同埋好大舊!
蜜糖黑椒雞中翼
蜜糖黑椒雞中翼