2021-05-14 1091 views
屯門識食梗係食小曼谷,今次早少少食晚餐就5點45分左右去到,點知排到我地已經第一輪full咗⋯拎飛等位嘅同時當然四周圍行吓先,大概9個字鬆啲就入到座。嚟到小曼谷通常都係點個幾味,生蝦、生菜包、馬拉盞炒通菜,價錢幾平算親民,味道都算中上,當然有好多捧場客或熟客,所以等位都係正常嘅~生蝦每次數量都可能唔一樣,有時6隻又時8隻,都要睇返佢個size,個汁夠泰式,咬埋上面生蒜一齊食更有辣勁。生菜包勁多豬肉碎,算係頗辣嘅,不過又夠晒過癮。今次啲生菜都用唔晒添,之前係唔夠包,或者佢地生菜份量比多咗呢!今次仲第一次嗌佢地菠蘿炒飯,見咁平就試吓,肉鬆當然係亮點,加咗落去飯都好食咗,蝦都有兩三隻,仲有魷魚同好多三色豆。我自己就對三色豆無排斥嘅,同埋呢碟嘅三色豆又無乜雪藏味同埋唔會炒得太乾所以都唔錯。馬拉盞炒通菜都係慣常水準。飲品就必飲勁多氣超爽青檸梳打!
拎飛等位嘅同時當然四周圍行吓先,大概9個字鬆啲就入到座。

生菜包勁多豬肉碎,算係頗辣嘅,不過又夠晒過癮。

馬拉盞炒通菜都係慣常水準。

飲品就必飲勁多氣超爽青檸梳打!