2017-10-16 1482 views
已經成為euro gogo的粉絲好多年了,一直都比佢的即焗文化著迷。今次去到黃大仙的分店同朋友仔食個飯再去上堂。如果大家去過euro gogo好多次應該都知呢間連鎖餐廳真係長期都好多人,不過去過幾次黃大仙中心呢個門市,每次都會有位!先飲返個湯。蘑菇湯係我最近先發覺佢的存在,但飲落去好creamy好香!重點係超大碗,如果你仲想order其他野食的,建議2-3人share。之後呢個係我長期euro gogo的Top之選 --- 焗蒜蓉飽!佢除左外脆內軟,蒜蓉味仲非常香,見到D蒜蓉牛油搽滿整個飽面,係用心之作。煙肉蘑菇薯蓉係我讀大學的温書良伴,㫮因又香又飽肚。剛上枱的時候,芝士仲可以拉絲tim!加上煙肉的油香,真係色香味俱全。差D忘記呢個雞翼,香脆的雞皮,Juicy的雞肉,再加埋大量的蜜糖,簡直可以與燒野食的燒雞翼媲美!呢個係芝士焗西蘭花,由於菜會出水,減輕了芝士的濃度,不過味道還可。呢碟係卡邦尼意粉,可能之前食得太濃芝士味,呢碟無咁濃味,不過口感都感Creamy。飲品方面叫左(左)凍蜜桃茶 及 (右)凍荔枝茶。茶味濃,再加果味,唔會太甜。

蘑菇湯

蒜蓉飽