2023-05-29
#pb食在長沙灣 長沙灣墨西哥夾餅cafe🌮New Cafe Alert🚨✨今次介紹嘅呢間「太陽系同學會」係馬灣「太陽系委員會」嘅分店😍 佢係2月開左呢間長沙灣分店 不過位置都唔太方便 要行到好遠🤪 店內唔大 只有4-5張枱 其中兩張係圓枱👍🏻 店內外裝修都以籃球為主 同隔離嘅籃球場相映成趣🥰.食物主打taco 係香港比較少見😍 佢一共有8款選擇 價錢每件$18-$48不等 價錢偏貴🤪 另外仲有幾款小食、甜品😋 飲品方面 除左咖啡 仲有Soda、Tonic 仲有比較特別嘅Coffee Mojito👍🏻🔹明太子玉子燒🌮推介❤️ 性價比最高 (每件$18)😍 我平時麻麻地玉子燒都覺得唔錯 配埋明太子好有鹹香😋 而且食每一啖taco都有料配 唔會食到一半冇哂d料🥰🔹自製手剁蝦餅🦐推介❤️ 蝦餅好食 而且好足料 食到啖啖蝦肉😍 每件$28黎講少貴但唔錯👍🏻🔹太陽系魚柳包🐟真係好似食緊魚柳包咁🤪 有2塊炸魚柳 炸皮幾香脆 肉質好滑😋 配taco食幾夾👍🏻🔹香茅椰子雞髀肉🐣食落幾泰式 但唔會好濃味 幾特別😋 有3舊雞髀肉 肉質好嫩滑👍🏻 整體幾好食 不過每件$38都幾貴🤪🔹香辣雞搥🐣有4隻🤪 唔太辣
長沙灣墨西哥夾餅cafe🌮
🔹香茅椰子雞髀肉🐣
🔹香辣雞搥🐣
有4隻🤪 唔太辣 肉質仲有juicy👍🏻
🔹Jasmine Tea Latte🍵
唔推介👎🏻 茱莉花茶味幾濃 但整體唔太夾😢 而且最重要係口感唔滑 超級鞋 中間仲飲到少少粒粒🥲
🔹HK Espresso Tonic☕️
正常發揮 唔太驚喜🤪
整體✨ 由馬灣開到長沙灣 雖然位置都唔太方便🤣 店內裝修用籃球做主題 配合隔離籃球場 食物主打taco好特別、好少見👍🏻 試左4款都幾好食 不過價錢偏貴🥲 飲品一般般 去過一次未必再去了🤪
太陽系同學會 (長沙灣)
長沙灣保安道55號美寧中心C座地下C1號舖