2017-11-22
終於比我搵到間可以影靚相既cafe入面環境設計都好可愛,每張枱都有吾同既裝飾品擺設,成間餐廳都係粉紅色系風格,啱曬鍾意瘋狂影相既朋友!落完order後,所有食物即點即整,保證新鮮,呢個時候就係影相打卡呃like既時間牛油果豆腐沙律 $68呢個組合幾特別估吾到牛油果同豆腐既味道可以咁夾!牛油果非常新鮮,熟成度剛好豆腐口感嫩滑,但吾會一夾就散淋上日式芝麻醬感覺清新又開胃,係一個輕食之選All Day Breakfast C $98超豐盛既全日早餐!大啡菇絕對吾普通,加左芝士去焗之餘,入面仲有少少沙律醬,食落更加滋味黑松露炒滑蛋食落口感超嫩黑松露香氣都好突出~平時食all day breakfast我最吾鍾意食腸仔,多數又硬又多肥膏但佢地既德國腸應該係較高質素,口感好之餘,味道都正,食落豬肉味香濃,而粗身既多左黑椒味粗身既薯條炸到金黃香脆,食落感覺薯仔好新鮮~仲有牛角包、茄汁焗豆同煙肉,影相靚之餘,食完超滿足黑松露帶子露荀意粉 $108兩隻大大的煎帶子,內裡不會煎到全熟,保持住嫩滑的口感!黑松露白汁奶味十足帶黑松露香味,質感吾會好濃稠,而且份量剛好令人吾會覺得咁膩~意粉食落煙韌Q彈,感覺用上
牛油果豆腐沙律
All Day Breakfast C
All Day Breakfast C $98
粗身既薯條炸到金黃香脆,食落感覺薯仔好新鮮~
仲有牛角包、茄汁焗豆同煙肉,影相靚之餘,食完超滿足
黑松露帶子露荀意粉
黑松露帶子露荀意粉 $108
抹茶味夠香濃,味道甘甜,吾似出面咁開到好稀,口感濃稠,甜度適中,飲得出係用心製作喔!
呢杯顏色較淺,淡淡的紫薯香味,雖然鮮奶味道較香,但勝在紫薯味一啲都吾假,而且口感幼滑~
佢地既價錢雖然吾算係好平,但食物既質素絕對值呢個價錢,加上店主悉心裝飾到成間cafe咁有氣氛,緊係要約埋三五知己過黎食野影相啦